Bredband

Alla KBAB:s fastigheter är anslutna till ett öppet fibernät där du som boende kan välja mellan flera olika leverantörer. Förutom surf kan du även köpa telefoni- och tv-tjänster som levereras via bredbandet.

Bredbandstjänsterna erbjuder vi i samarbete med Open Universe. På deras portal kan du se vilka leverantörer som finns att välja mellan och teckna avtal med dem direkt. 

Leverantörer i KBAB:s öppna fibernät – länk till Open Universe portal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som inte redan har ett surfavtal kommer automatiskt till portalen när du ansluter din dator till lägenhetens nätverksuttag.

Om du har problem med att komma åt portalen kan du kontakta support på telefon 0770-82 55 55.

Bor du på Hagaborgsgatan 18A och C?

Du som bor på Hagaborgsgatan 18A och C har öppet nät via Karlstads Energi och väljer tjänster och leverantörer där istället. I Karlstads Energis portal via länken nedan kan du se vilka leverantörer som finns att välja mellan och teckna avtal med dem direkt.

Tjänsteportal hos Karlstads Energi Länk till annan webbplats.

Om du har problem att komma åt portalen eller har frågor och funderingar är du välkommen ringa till 054-540 74 00.

Felanmälan

Om du får problem med dina nätbaserade tjänster kontaktar du den leverantör som du har avtal med.

Gratis "nybörjarsurf"

Som KBAB-hyresgäst har du förmånen att kunna surfa gratis via några av leverantörerna i det öppna nätet. Hastigheten är då begränsad till 0,5 Mbit men är ändå fullt tillräcklig för att kunna mejla, söka information, betala räkningar via internetbanken och så vidare. Ett bra sätt att komma igång med surfandet för den som inte är så datorvan. Läs mer om gratissurf här.

Vill du ha mer än bara surf?

Om du vill ha flera tjänster genom fibernätet, exempelvis tv och telefoni, kommer signalen att skickas genom en mediabox i din lägenhet. Om du inte redan har en installerad kommer du att bli kontaktad för att avtala tid om installation hemma hos dig.