Flytta in

Välkommen hem! Vi hoppas att du ska stortrivas i ditt nya hem. Här hittar du råd och tips inför inflyttningen.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du alltid göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. De ser till att din nya adress hamnar hos de flesta myndigheter, företag och viktiga samhällsorganisationer. Anmälan är kostnadsfri.

Hemförsäkring

Se till att du har en hemförsäkring! Om olyckan är framme kan du drabbas hårt ekonomiskt om du inte har en hemförsäkring, även om skadan i din lägenhet eller trappuppgång inte beror på dig. Förutom att hemförsäkringen täcker kostnader för skador kan den också ersätta kostnader om du tvingas bo på hotell eller hyra en annan lägenhet. Försäkringen gäller också vid inbrott. Dessutom ingår reseförsäkring och rättsskydd.

Betala din första hyra i god tid

Betala din första hyra i god tid, så att pengarna har kommit in till oss innan du flyttar in. Du får din första hyresavi hemskickad till din nuvarande adress. Hyresavierna finns också tillgängliga på Mina sidor. Länk till annan webbplats.

Nycklar och tillträde till bostaden

Dina nycklar finns på bovärdskontoret i ditt område. Du kan hämta dem från klockan 12.00 den första vardagen som ditt kontrakt gäller. Men redan klockan 08.00 ska den tidigare hyresgästen gjort ett rum tillgängligt för dig.

För att hämta ut dina nycklar behöver du i god tid ta kontakt med din bovärd för att boka in en tid för nyckelhämtning. Ta med legitimation och kvitto eller kontoutdrag på att du har betalat hyran. Om du tar hjälp av någon behöver du fylla i en fullmakt och skicka med vid uthämtning av nycklarna.

Undvik att få böter under flytten

I de flesta av KBAB:s områden är det bilfritt. Men självklart ska du kunna köra fram för att lasta ur dina saker. Se bara till att ta det lugnt när du kör i området. Så länge det är aktivitet vid bilen var tionde minut får du inte parkeringsböter. Kör bort bilen så fort du har burit klart. Om du vet att du kommer att behöva mer tid än tio minuter för att bära in vissa saker kan du kontakta Europark. Ring dem på 054-21 27 80 och berätta att du ska flytta, när, vilken adress du flyttar till och registreringsnumret på bilen.