Vi skapar hem.

Karlstads Bostads AB äger och förvaltar cirka 7 800 hyreslägenheter och lokaler runt om i Karlstad och arbetar varje dag efter visionen "Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna".

Skrattande familj

Vi är till för Karlstadsborna.

Vi är karlstadsbornas kommunala bostadsbolag och vi har ett brett utbud av hyreslägenheter runt om i hela Karlstad. Vi erbjuder ett bekymmersfritt boende i trygga och trivsamma bostadsområden. Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Karlstads kommun genom koncernen Karlstads Stadshus AB.

Den svenska allmännyttan.

Vi är stolta över att vara en del av den svenska allmännyttan. En grundläggande tanke med de allmännyttiga bostadsbolagen är att vi ska erbjuda hållbara, prisvärda bostäder för alla. Samtidigt ska vi ta ett särskilt samhällsansvar och erbjuda hyresgäster ett inflytande över sitt boende.

En modern 80-åring.

Karlstads allmännyttiga bostadsbolag bildades 1942. Samma år förvärvade KBAB sin första fastighet: Fenix 13 vid Brogatan 3–5. Nu, mer än 80 år senare består vårt bestånd av cirka 7 800 lägenheter, studentboenden och lokaler runt om i Karlstad. Vi är idag ca 120 anställda som arbetar för att skapa de bästa förutsättningar för ett tryggt boende med hög kvalité.

I alla möten

Vår värdegrund sammanfattar de värderingar vi som jobbar på KBAB står för och vill leva efter. I alla möten - med varandra och med våra hyresgäster.

Vår värdegrund
Aktivitet där pride firas

Bli vår kollega

På KBAB är vi cirka 120 medarbetare som gör en massa olika saker. Vi vill att du som arbetar hos oss på KBAB ska ha möjlighet att utvecklas, göra saker som berör och samtidigt ha kul. Vi fattar att jobbet inte är allt, men det är en stor del av ditt liv och den vill vi göra så bra och meningsfull som möjligt.

Var med och gör skillnad