Balkong och uteplats

En lägenhet med uteplats innebär många härliga dagar ute i solen och att du har möjlighet att vara din egen trädgårdsmästare. Innan du börjar planera hur din uteplats eller balkong ska se ut finns det några saker som är bra att känna till.

Vad ingår i uteplatsen?

Utseendet på en standarduteplats varierar beroende på var du bor. Vanligast är att uteplatsen består av en plattläggning med samma storlek som balkongplattan ovan.

Är din uteplats i originalutförande står KBAB för underhållet. Ibland har den som bott i lägenheten innan dig genomfört förändringar på uteplatsen. Hen kan till exempel ha anlagt rabatter, planterat växter och häckar, satt upp staket eller lagt golv. Allt detta tar du i så fall över i befintligt skick. Det är också du som står för skötseln och underhållet.

Hur ska jag sköta uteplatsen?

Framför allt är uteplatsen så klart till för att du ska kunna sitta där och njuta i lugn och ro. Men det finns några saker som du behöver göra för att den ska hålla KBAB:s standard:

  • Uteplatsen ska bevaras i originalutförande
  • Upptäcker du att din uteplats behöver underhållas gör du en felanmälan via webben
  • Rensa planteringsytorna när det behövs.
  • Klipp buskarna när det behövs.
  • Rensa bort ogräs och mossa som växer vid plattorna.

Vad händer om jag inte följer riktlinjerna?

Om du förändrar din uteplats blir du skyldig att återställa uteplatsen – eller få betala för arbetet med att återställa den till originalskick. Det samma gäller om du inte sköter om de planteringar eller snickerier du har.

Hur får jag förändra balkongen och uteplatsen?

Du får inreda din balkong och uteplats med möbler och blommor efter eget tycke och smak men tänk på att krukor och blomlådor ska vara på insidan av balkongen och uteplatsen.