Horsensgatan 100–230 och Mossgatan

Horsensgatan 100–230 och Mossgatan består av tegelvita hus som ligger högt belägna i den norra delen av Rud med naturen och grönområden inpå knuten.

Kvarteren har mycket omtyckta och välskötta innergårdar med naturlig charm. Här finns både parkbänkar, lummiga planteringar, boulebanor, gungor och grillplatser. Området är extra barnvänligt med bilfria gårdar och många lekplatser. Här är också nära till förskola och och för de yngre barnen samt gymnasium för de äldre. Ett stenkast bort ligger ett stort skogsområde med motionsspår och skidspår om vintern. Ruds centrum med bland annat matbutik och vårdcentral ligger på gång- och cykelavstånd.  

Hiss finns i alla fastigheter utom i tvåvåningshusen på Horsensgatan 114–126. Parkeringsplats, carport och garage finns i området. Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren eller lägenheten. Finns även låsbara cykelbodar. Användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad. 

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

De flesta lägenheterna har parkettgolv i vardagsrum och plastgolv i övriga rum. Många badrum är förberedda för ev egen tvättmaskin. Lägenheterna är med ett fåtal undantag försedda med rymliga balkonger eller altaner. Under 2010-talet har KBAB renoverat kök och badrum samt tillgänglighetsanpassat lägenheterna i denna husgrupp.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 354.6 kB.