Sök parkeringsplats och garage

Parkeringsplatser och garage finns att hyra i anslutning till våra fastigheter. Även gästparkeringar finns i varierad omfattning i de flesta områden.

Så här söker du parkering

För att söka garage eller p-plats behöver du först aktivera dig i vår kö för fordonsplatser, det gör du genom att logga in på Min kö och därefter klicka på Aktivera under Mina profiler för Fordonsplats. Har du inte ett konto behöver du registrera dig som ny kund för att aktivera dig. Du kan registrera dig från den dag du fyller 16 år och söka förråd när du fyllt 18 år.

Du hittar alla lediga parkeringsplatser under Lediga objekt Länk till annan webbplats.och när du väljer "Fordonsplatser" under hyresobjekt. 

Det är viktigt att du klickar ur boxen "Visa bara objekt som jag kan anmäla mig på". Först när du gör det så ser du alla parkeringsplatser som finns lediga.

Den med högst poäng får platsen. Då vi har många lediga parkeringsplatser just nu krävs det inte alltid så många köpoäng. För att få hyra ska du ha skött dina hyresinbetalningar utan anmärkning de senaste 12 månaderna.

I mån av tillgång hyr vi ut till externa kunder (privatpersoner), dock ett avtal per person.

Det här gäller när du söker

Är du hyresgäst hos oss kan du ha avtal på två parkeringsplatser/garage. 

Den som har högst poäng och uppfyller våra krav för uthyrning tilldelas platsen. Platsen är sedan sammankopplad med ditt hyreskontrakt för din lägenhet så om du ska flytta och säger upp din lägenhet, säger du även upp din fordonsplats.

Så fort du tecknar ett avtal för en parkeringsplats förlorar du också din nuvarande plats i kön. Det kan därför vara bra att ställa sig i kön igen om du till exempel vill ha möjlighet att ansöka om att byta parkeringsplats i framtiden.

Skulle du som tackat ja ångra dig och du inte har undertecknat avtalet annulleras det, dina köpoäng nollställs och du har inte möjlighet att få tillbaka poängen. Har du skrivit på avtalet och ångrar dig gäller ordinarie uppsägningsregler.

Observera att om du vill hyra fordonsplats som inte ligger i anslutning till din bostad eller om du inte bor hos KBAB tillkommer moms om 25% i enlighet med Skatteverkets momsregler.

Byta parkering

Om du av någon anledning vill byta parkeringsplats gör du först en intresseanmälan på den nya platsen. I samband med att ett nytt avtal tecknas säger vi upp din nuvarande parkering med 3 månaders uppsägningstid. Du behöver alltså inte säga upp din nuvarande plats innan du ansöker om en ny.

Handikapparkering för besökare

Har du ett handikapptillstånd och ska besöka våra områden? Då kan du parkera på valfri ruta på KBAB:s besöksparkeringar (även de som saknar handikappskyltning) och stå där utan kostnad i max tre timmar.