Horsensgatan 1, Fadderortsgatan 45 (Lanternan och Lyktan)

Lanternan och Lyktan är två punkthus i rött tegel vid Ruds centrum som är åtta våningar högt och består av 44 två- och trerumslägenheter vardera.

Som boende i Lanternan och Lyktan har du lika nära till skogen som till affären. Oavsett om du gillar att promenera i naturen eller om du enkelt vill kunna ta bussen in till stan så är läget perfekt.

Husen ligger alldeles intill Ruds centrum. Där finns livsmedelsbutik, vårdcentral och andra små affärer. Det är också nära till förskola, grundskola och gymnasieskola. Området gränsar till Färjestad, där du bland annat hittar hockeyarenan Löfbergs Arena och Färjestads Travbana.

Parkeringsplatser med och utan motorvärmare samt carportar finns i anslutning till husen. Cykelhus och cykelställ finns också intill husen.

Husen är försedda med hiss och automatisk dörröppnare vid entrén. Rollatorrum finns i bottenvåningen. Tillgång till tvättstuga finns. Individuell mätning av tvätt, el och vatten.

Rökfritt

Rökförbud råder både inne i husen, på balkongerna och utanför husen. Alla hyresgäster får skriva på en särskild avtalsbilaga där de förbinder sig till detta.

Lägenhetsstandard

Golv av eklaminat av hög kvalitet med ljuddämpande undelag i vardagsrum, sovrum, hall och kök. Köket förberett för diskmaskin.

Lägenheterna på Horsensgatan 1 har plastmatta på golv och väggar i badrum. Tidigare hyresgäst kan ha valt till kakel på väggarna.

Lägenheterna på Fadderortsgatan 45 har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.

Samtliga lägenheter har inglasade balkonger som standard.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 112.7 kB.