Sjögången (Orrholmsgatan)

Sjögången är ett bostadsområde beläget precis vid Mariebergsviken som omringas av vackra promenadstråk och sittplatser som bjuder in till en skön paus utmed vattnet. Här är det nära till parker, badplats och båthamn. I nära anslutning finns också lekplatsen Orrleken och skolor. På andra sidan vattnet ligger Mariebergsskogen med bad, café, smådjurpark, fågeltorn och motionsspår.

Lägenheterna på Orrholmsgatan, eller kvarteret Sjögången som det kallas, ligger i ett lugnt område nära centrum med västerläge mot Mariebergsviken. Kvarteret består av fem huskroppar med sammanlagt 127 lägenheter på land och tolv lägenheter som flyter på vattnet. Här har du ca tio minuters promenad in till centrum med allt som erbjuds där.

Samtliga lägenheter på Sjögången har fått den näst högsta certifieringen för låg energianvändning, LEED gold. Det innebär att ett mycket stort hänsyn har tagits till miljö och energianvändning. 

Lägenheterna på land

Lägenheterna på land har alla ett underbart läge med rejäla balkonger med både inglasning och utedel. Alla marklägenheter har stora uteplatser med möjlighet att ha egna buskar, blommor och gräsytor. 

Lägenheterna på land är mellan ett och sex rum och kök.

Bostäderna på vattnet

De flytande lägenheterna ligger på två pontoner ut i Mariebergsviken och är ca 79 kvm stora fördelat på tre rum och kök i två våningar. Alla har en uteplats i söder på första våningen och en terass i söder- eller norrläge på den andra. Här ingår även båtplats i hyran!