Norra Allén

Norra Allén ligger i den övre delen av stadsdelen Norrstrand. Här finns närhet till både service och skolor. Grönområden i närheten och innergårdar gör Norra Allén, trots sitt centrala läge, till ett mysigt och lummigt område.

Norra Allén 1-9 samt Eriksborgsgatan 10 är tre fastigheter uppförda i 2-3 våningar som tillsammans bildar en mysig liten innergård med gräsmatta, lekpark för barnen och sittplatser med bord och bänkar.
Ett fåtal lägenheter här på Norra Allén 7, 9 och Eriksborgsgatan10 är rullstolsanpassade. Husen saknar dock hiss. Parkeringsplatser med eller utan motorvärmare samt ett mindre centralgarage finns i området. Tillgång till tvättstuga finns med individuell mätning för varje tvättillfälle.

Norra Allén 2 är ett gult tegelhus i hörnet av Östra infarten med restaurang och folktandvård i botten och åtta lägenheter på den andra och tredje våningen. Huset saknar hiss. Parkeringsplatser med eller utan motorvärmare samt ett mindre centralgarage finns i området. Tillgång till tvättstuga finns med individuell mätning för varje tvättillfälle.

Norra Allén 27-31 är tre vita tegelhus som ligger efter varandra i ett relativt lugnt område med nära till parkområde och stor lekpark. Lummiga grönytor mellan husen och vackra och välskötta blomsterrabatter gör området mycket trivsamt. Husen är uppförda i två våningar  med balkonger. Fastigheterna renoverdes 2009. KBAB satte då in nytt ventilationssystem, ny elanläggning och ledningar för vatten och avlopp byttes ut. Lägenheterna  fick ny inredning i kök och uppfräschade badrum. Det finns parkeringsplatser med eller utan motorvärmare samt ett mindre centralgarage i området. Tillgång till tvättstuga finns med individuell mätning för varje tvättillfälle.

Norra Allén 20-22 är två gula tegelhus om vardera två våningsplan som ligger mitt emot stadsdelens stora grundskola, Norrstrandsskolan. Området är relativt lugnt med gröna härliga innergårdar och närhet till parkområde och stor lekplats. En liten berså med bord och stolar samt lummiga träd och buskar gör området ännu mer trivsamt och inbjudande.

Parkeringsplatser med eller utan motorvärmare samt ett mindre centralgarage finns i området.Tillgång till tvättstuga finns med individuell mätning för varje tvättillfälle. Husen saknar hiss.

Lägenhetsstandard 

(variationer kan förekomma)

Vardagsrummen har generellt parkett eller plastmatta, övriga rum har enbart plastmatta. Balkong eller uteplats finns till de flesta lägenheter. I badrum är mattor och tapet av svetsad plast. På Norra Allén 20-22 finns spiskåpa med belysning monterad över spis.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 327.8 kB.