Hantverkaregatan 4–10

Tvåvåningshusen på Hantverkaregatan ligger mycket lummigt och fint alldeles intill området Hagaborg. Härifrån är det endast ett stenkast till den vackra gamla stenbron över Klarälvens vatten och dessutom nära till såväl fritidsanläggningar som härliga grönområden.

Hantverkaregatan 4–10 består av fyra sandfärgade tvåvåningshus, inramade av formklippta häckar med mysiga små innergårdar mellan varje hus. Här finns uteplatser med stolar och bord att ta igen sig på under träden och gröna härliga gräsmattor att bre ut sig på under solen.

Kommunikationerna från Hantverkaregatan är mycket goda med flera busslinjer som passerar både inom och strax utanför området. Gång- och cykelbana löper längs Klarälven och tar dig bekvämt in både till centrum och stadens övriga delar. Härifrån tar det endast ca 10 minuter att ta sig till fots in till centrum. Ett par minuter bort ligger Sundstas Bad- och Idrottshus med bad, gym och idrottshallar. Lika långt åt andra hållet ligger det populära Gubbholmen som breder ut sig med träd och gräsmattor mitt i Klarälvens vatten.

Förskola finns i området och grundskola och gymnasieskolor ligger på promenadavstånd en bit bort. KBAB:s trygghetsboende samt närhet till servicehuset Hagaborg ligger dessutom i området för den som behöver lite extra stöd och omsorg.

Alla hus är rullstolsanpassade i plan ett, däremot saknas hiss. Parkeringsplatser med eller utan motorvärmare samt garage finns i området. Tvättstuga finns på Hantverkaregatan 3.

Lägenhetsstandard 

(variationer kan förekomma)

Balkong eller uteplats finns till alla lägenheter med undantag för 1 rum och kök.

Alla lägenheter har parkettgolv i vardagsrum och plastmattor i övriga rum. Kyl och frys finns i alla lägenheter. I lägenheter om ett eller två rum och kök är frysen dock inbyggd och rymmer 150 liter. Spiskåpa med belysning är monterad.

Alla lägenheter är förberedda för disk- och tvättmaskin.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 181.1 kB.

Trygghetsboende

Hantverkaregatan 4–10 ingår i vårt koncept trygghetsboende som vi driver i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen. 

Användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad.