Östra Torggatan/Norra Strandgatan/Herrgårdsgatan

Mer centralt än att bo mitt i centrum blir det inte. Här har du nära till all tänkbar service som Karlstad har att erbjuda i form av shopping, nöjen, restauranger, uteliv och kultur. Även vårdcentral, matbutiker, gym och frisör finns på ett bekvämt avstånd. Sandgrundsudden och museiparken som är omringade av Klarälven ligger bara ett stenkast bort från centrum och bjuder på härlig grönska och skön avkoppling från stadens brus.

Från centrum tar du dig enkelt vidare till andra delar av staden, både på cykel via alla bra cykelvägar men också via buss från Stora torget där alla busslinjer avgår.

De sammanhängande röda tegelbyggnaderna i kvarteret Gripen sträcker sig över Östra Torggatan, Herrgårdsgatan och Norra strandgatan. Mellan huskropparna breder två innergårdar ut sig, väl skyddade från stadens brus. Här finns bord och bänkar, en härligt grön gräsmatta och vackra träd och blommor som gör gårdarna till vilsamma platser att trivas på. Många av rabatterna sköts dessutom av de boende själva. På gårdarna finns också välutrustade tvättstugor samt en hobbylokal som står till de boendes förfogande.

Lägenheterna finns på våning 2–5 (på första våningsplanet ligger butikslokaler). De flesta lägenheter nås via loftgångar vilka är sammanbundna i trapphus där hiss finns. Alla entréer har porttelefon. Under de gröna innegårdarna ligger garage i två plan med parkeringsmöjligheter för såväl de boende som för besökande gäster.

Lägenhetsstandard 

(variationer kan förekomma)

Golven i vardagsrummen är av ekparkett, övriga rum har plastmattor. I lägenheterna på 1-2 rum och kök finns kombinationsskåp kyl/frys medan det i lägenheterna på 3-4 rum och kök finns separata kyl- och frysskåp. Spisfläkt med kåpa och belysning samt kryddhylla över spis är monterad.

De flesta lägenheterna har badkar i badrummen. Samtliga lägenheter har dessutom balkong eller uteplats. El och vatten ingår inte i hyran utan debiteras separat genom så kallad individuell mätning. Detsamma gäller för användningen av tvättstugan.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 231 kB.