Klara

Klara ligger ett stenkast norr om centrum, på andra sidan Klarälvens ringlande älvfåra. Här har du nära till både butiker och restauranger men även kultur med Värmlandsoperan inom gångavstånd. Trots sitt centrala läge är området är lugnt och har många grönområden och parker att koppla av i.

Fastigheterna består av ett kulturmärkt sekelskifteshus och två vita tegelhus. Sekelskifteshuset med sin gula fasad och charmiga detaljer ligger vänt mot Klaraparkens ena hörn och har en egen liten innergård på baksidan med möblerad berså. Båda tegelhusen ligger med baksidan mot den lugna innergården medan ett av dem också ligger mycket vackert utmed Klarälvens strand. De högst belägna lägenheterna ligger här på 6:e våningen, vissa med en härlig utsikt över vattnet.

Inne på den lummiga innergården mellan husen finns både gräsmatta, bord och parkbänkar samt en stor odlingsyta som delvis sköts av de boende. Parkeringsmöjligheter finns i ett centralgarage om du bor hos KBAB. Hiss finns på Sandbäcksgatan 7–9. Tvättstuga finns på Södra Klaragatan 2 och Södra Klaragatan 4. Alla entréer har kodlås.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Balkong finns till nästan alla lägenheter med undantag från Södra Klaragatan 2 A samt lägenheter om 1 rum o kokvrå på Sandbäcksgatan 7–9. Vardagsrummen har parkettgolv med undantag för de mindre lägenheterna som har plastmatta.

Fläktkåpa med belysning är monterad över spis på Sandbäcksgatan 7–9 och Södra Klaragatan 2. De större lägenheterna på Sandbäcksgatan och Södra Klaragatan 2 har dessutom grovkök (förutom de som är byggda 1997).

Alla lägenheter på plan 2 på Sandbäcksgatan 7–9 är nybyggda 1997 då KBAB flyttade sitt huvudkontor. Dessa lägenheter har kaklade badrum, klinkers i hall och parkett i sovrum och vardagsrum.

Tillgång till tvättstuga finns. Användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 269.2 kB.