Frödingshöjd

Frödingshöjd ligger uppe på en grön kulle som reser sig strax intill universitetsområdet. Här finns fjorton punkthus och sex småhus i gult tegel som ligger mycket lugnt och lummigt med naturen och strövområden in på knuten. De högst belägna lägenheterna ligger på sjunde våningen, en del med vacker utsikt ner mot Vänerns vatten.

Intill bostadsområdet finns apotek, folktandvård och vårdcentral. En bit bort finns också Kronoparkens centrum med ett rikt serviceutbud i form av butiker, restauranger och bibliotek.

På Frödingshöjd 6–38 ligger de sju våningar höga punkthusen. Dessa är rullstolsanpassade och hiss finns. På Frödingshöjd 13–23 ligger småhusen i 2–3 plan. Här saknas hiss. Parkeringsplatser finns både med eller utan tak samt i garage. En del har tillgång till motorvärmare.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Lägenheterna har parkettgolv som standard i vardagsrum, medan det är plastmatta i övriga rum. Vissa undantag kan förekomma. Badrummen är kaklade och har elektrisk handdukstork. De flesta lägenheterna är förberedda för installation av egen tvättmaskin. 3–5:or är också förberedda för installation av egen diskmaskin.

Balkonger finns till alla lägenheter. Punkthusen på Frödingshöjd 6–38 har dessutom inglasade balkonger. Trapphusen är ljusa och påkostade. Tvättstuga finns i varje punkthus med individuell mätning för varje tvättillfälle. Till småhusen finns två fristående tvättstugor (utan individuell mätning). Alla lägenheter har ett förråd på vinden. Cykelrum finns utanför varje entré.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 297.4 kB.