Frödingshöjd

Frödingshöjd ligger sju km öster om Karlstads centrum med universitetet som central knytpunkt.

Frödingshöjd_16.jpg

Här finns boende i form av egen lägenhet i studentkorridor. Från området är det gångavstånd till universitetet. Möjlighet finns till en aktiv fritid tack vare motionsspår, sporthall och träningsanläggning.

Bostadsområdena är bilfria med närhet till livsmedelsbutik, vårdcentral, folktandvård och apotek.

Bussförbindelserna tar dig in till centrum på drygt en kvart och det går även direktbussar till Bergvik köpcenter. Flera hållplatser finns i området. Bra cykelvägar förbinder Frödingshöjd med övriga delar av staden. 

Egen lägenhet i studentkorridor

På Frödingshöjd 3, 5 och 7 bor du i en egen lägenhet i en studentkorridor. Alla lägenheter har ett liten kokskåp och gemensamt sällskapsrum och kök finns på varje våning.

Lägenheterna är på 23,2 kvm och består av ett rum med kokskåp och badrum. Alla lägenheter har fransk balkong. Utöver din kokvrå har varje våningsplan ett gemensamt kök. I varje hus finns också en tvättstuga. Värme, vatten och el ingår i hyran. Juni och juli är hyresfria.

Surf, tv och telefoni

I detta studentboende ingår ett 20-tal kostnadsfria tv-kanaler från vår kabel-tv-leverantör Sappa. Du kan välja till fler kanaler från dem om du vill. Mer information här.

Samtliga boenden är förberedda för bredband via ett öppet fibernät. Där kan du välja tjänster inom surf, tv och telefoni från flera olika leverantörer. Mer information här. 

Du kan också få telefoni via det vanliga telejacket, via exempelvis Telia.

Läs mer om bredband på den här sidan.