Hur söker jag?

Till att börja med. För att kunna söka en studentlägenhet måste du vara antagen till Karlstads universitet eller en Yh-utbildning i Karlstad.

Registrera dig som sökande 

Du börjar med att skapa en inloggning genom att registrera dig på Mina sidor Länk till annan webbplats.. Välj "Kundanmälan" överst i menyraden på sidan och under "Våra objekt" väljer du Student.

För att söka studentlägenheter behöver du ladda upp ditt antagningsbesked på din profil. En kopia på ditt antagningsbesked hämtar du på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Gör en intresseanmälan 

Se till att "Student" är valt i rutan för hyresobjekt på sidan med lediga studentboenden. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på "Visa objekt" för att läsa mer om det.

Vill du ha boendet klickar du på knappen "Intresseanmälan". Observera att en intresseanmälan i det här fallet också är lika med att lägenheten blir din förutsatt att du uppfyller våra krav för att hyra studentbostad. När du gjort en anmälan tittar vi över och godkänner det studieintyg/antagningsbesked du laddat upp. Godkänner vi det kommer vi att erbjuda dig lägenheten.

Laddar du upp icke godkända intyg spärras du från att söka i en vecka. För att få lägenheten måste du inom en dag från att du fått erbjudandet också tacka ja till bostaden, gör du inte detta eller om du sedan tackar nej kan du komma att bli spärrad under en vecka från att söka nytt boende.

När du fått ett studentboende

När du tackat ja till lägenheten kommer du erbjudas att skriva kontrakt, förutsatt att du uppfyller kraven för att få ett studentboende. Om du tackar ja till kontraktet gör vi en kontroll av att du inte har några betalningsanmärkningar. Vi tar sedan kontakt med dig via e-post och bifogar en länk för att signera kontraktet med BankID. Om du inte har möjlighet att signera kontraktet digitalt, signeras det i Bobutiken alternativt skickas ut till din adress.

Ha koll på din e-post

Tänk på att kolla din e-post dagligen efter att du gjort din intresseanmälan. Eftersom efterfrågan är så stor behöver vi få snabba besked från dig när vi t.ex. skickar erbjudande om kontrakt. Om du inte svarar inom angiven tid så går du miste om erbjudandet och riskerar att bli spärrad en period.

Om du vill ha en visning av lägenheten kommer detta kunna erbjudas inom en begränsad period. I vissa fall kan visning vara svårt då den tidigare hyresgästen kanske redan hunnit flytta ut.

Om vi skickar kontrakt till dig

Vi skickar hem ett brev med två kontrakt samt information om nyckelutlämning och tillträdestid; vanligtvis den första dagen i månaden. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag blir tillträdesdagen nästkommande vardag. Skriv under och skicka tillbaka kontrakt till oss enligt anvisning. I utskicket står det när du senast måste ha skickat tillbaka kontraktet till oss. Får vi inte tillbaka det inom den tiden kommer lägenheten publiceras på nytt och erbjudas en annan person. Obs! När vi har mottagit det påskrivna kontraktet kommer du inte längre att kunna se hyresobjektet på mina sidor.

Hämta ut nycklarna

Nycklarna hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Läs mer om uthämtning av nycklar.