Hur söker jag?

Välkommen till Karlstad! Vi erbjuder både korridorsrum och studentlägenheter, och alla våra studentboenden har 10-månaders hyra. Sök redan idag!

Registrera dig som sökande 

Om du inte redan står i vår bostadskö registrerar du dig på Mina sidor Länk till annan webbplats.Det tar bara ett par minuter.

Gör en intresseanmälan 

Under sök ledigt Länk till annan webbplats.hittar du alla studentbostäder som är tillgängliga att söka. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på "intresseanmälan". Då har du ställt dig i kö för just det studentboendet. Du kan göra fem intresseanmälningar totalt.

För att söka studentbostad behöver du ladda upp din ansökan till Karlstads universitet, så vi ser att du planerar att studera. Söker du studentbostad efter den 11 juli behöver du ladda upp ditt antagningsbesked. En kopia på ditt antagningsbesked hämtar du på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Laddar du upp icke godkända intyg spärras du från att söka i en vecka. För att få lägenheten måste du inom en dag från att du fått erbjudandet också tacka ja till bostaden, gör du inte detta eller om du sedan tackar nej kan du komma att bli spärrad under en vecka från att söka nytt boende.

När du tackat ja till lägenheten kommer du erbjudas att skriva kontrakt, förutsatt att du uppfyller kraven för att få ett studentboende. Om du tackar ja till kontraktet gör vi en kontroll av att du inte har några betalningsanmärkningar. Vi tar sedan kontakt med dig via e-post och bifogar en länk för att signera kontraktet med BankID. Om du inte har möjlighet att signera kontraktet digitalt, får du komma in till oss och signera de, alternativt skickas ut till din adress.

Ha koll på din e-post

Tänk på att kolla din e-post dagligen efter att du gjort din intresseanmälan. Eftersom efterfrågan är så stor behöver vi få snabba besked från dig när vi t.ex. skickar erbjudande om kontrakt. Om du inte svarar inom angiven tid så går du miste om erbjudandet och riskerar att bli spärrad en period.

Om du vill ha en visning av lägenheten kommer detta kunna erbjudas inom en begränsad period. I vissa fall kan visning vara svårt då den tidigare hyresgästen kanske redan hunnit flytta ut.

Hämta ut nycklarna

Nycklarna hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Läs mer om uthämtning av nycklar.