Ny logotyp

Nu är det dags. I samband med att KBAB fyller 80 år lanserar vi en ny logotyp där den glada solen har en självklar plats.

Karlstads allmännyttiga bostadsbolag bildades 1942. Nu 80 år sedan består vårt bestånd av cirka 7 700 lägenheter, studentboenden och lokaler runt om i Karlstad. Vi är idag cirka 120 anställda som varje dag arbetar för att skapa trygga boende med livskvalité för Karlstadsborna.

Den glada solen har blivit en tydlig symbol för Karlstad kommun men också för platsen Karlstad. Karlstads Bostads AB är ett kommunalt bolag i koncernen Karlstad kommun, och det vill vi ska synas.

- Det är nu ännu tydligare att vi är en del av koncernen Karlstad kommun, och vi bär förstås den glada solen med stolthet, säger Carin Skarman, VD på KBAB. 

Den nya logotypen har tagits fram tillsammans med byrån Ord & Bild och tagit avstamp i vår vision ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna” och ledorden ”Trivsamt, enkelt och Lite gladare”. Den nya logotexten har fått en geometrisk karaktär som rak i ryggen stoltserar tillsammans med solen. I samband med framtagningen av den nya logotypen har också den grafiska profilen med färger och typsnitt setts över.