Hyror klara för 2022

KBAB och Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för 2022. Hyreshöjningen börjar gälla från den 1 maj.

Årets hyror är klara och överenskommelsen innebär att hyrorna höjs med 1,86 %. Eftersom överenskommelsen inte blev klar förrän i mars kommer den retroaktiva delen av höjningen att fördelas på årets återstående månader och kommer med på avierna för maj-december. Detta innebär att den faktiska höjningen under maj–december blir 2,79 %. Du räknar ut din nya månadshyra genom att multiplicera den nuvarande med 1,0279.

Du som har studentkontrakt får en höjning med 2,23 %. Den retroaktiva delen av hyreshöjningen fördelas även här under maj-december och den faktiska höjningen blir då 3,72 %. Du räknar ut din nya månadshyra genom att multiplicera den nuvarande med 1,0372.

Har du frågor? 

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss via mejl: kbab.bobutiken@karlstad.se