Ändrade hyror

Hyrorna för förhyrda garage- och parkeringsplatser hos oss på KBAB kommer att höjas. Anledningen är att det är några år sedan vi gjorde en höjning och vi behöver justera priserna för att hålla en marknadsmässig nivå.

Hyrorna för förhyrda garage- och parkeringsplatser hos oss på KBAB kommer att höjas. Anledningen är att det är några år sedan vi gjorde en höjning och vi behöver justera priserna för att hålla en marknadsmässig nivå.

Senaste höjningen av priset på våra garage- och parkeringsplatser gjordes 2016 och även om vi är ett kommunalt bolag måste vi följa och marknaden och ha marknadsmässiga hyror på våra garage- och parkeringsplatser. De nya hyrorna kommer därför bygga på olika faktorer, bland annat vilken typ av plats det är och vilket område platsen ligger på.

- Eftersom vi inte genomfört någon hyreshöjning på några år behöver vi uppdatera våra priser för att följa marknaden. Vi är ett kommunalt bolag men behöver hålla en marknadsmässig nivå och får heller inte erbjuda den ekonomiska fördelen ett lägre pris kan ge, säger Petra Höyhtyä, fastighetschef på KBAB.

Nya hyror från 1 augusti 2022

De allra flesta av våra garage- och parkeringsplatser omfattas av höjningen och den nya hyran på befintliga avtal kommer att gälla från och med den 1 augusti 2022. Helt nya avtal som skrivs på garage- och parkeringsplatser från och med nu, oavsett om du är befintlig hyresgäst av parkeringsplats och byter plats eller om du inte hyrt plats innan, kommer att få det nya priset från avtalsstart även om avtalet gäller från ett tidigare datum än 1 augusti 2022.

Gripengaraget berörs inte 

Parkeringsplatserna i Gripengaraget är redan prisjusterade och berörs inte av den höjningen som nu ska genomföras. Däremot kommer platserna att ingå i de årliga hyreshöjningarna som ska genomföras framöver. På grund av detta kommer nya avtal även skickas ut till hyresgäster som har parkeringsplats i Gripengaraget då avtalen måste uppdateras för att årliga höjningar ska kunna genomföras.

Läs mer om de ändrade hyrorna för garage- och parkeringsplater här.