Sök

Vännerhem – dela lägenhet med en kompis

Konceptet Vännerhem går ut på att två kompisar delar på en lägenhet men har varsitt kontrakt. Det finns tre femvåningshus på Campus med den här typen av lägenheter.

Totalt finns det 48 lägenheter i de tre husen, vilket alltså ger boende åt 96 studenter. I varje lägenhet bor två vänner som har varsitt rum och sitt eget hyreskontrakt. De delar på lägenhetens kök, toalett och dusch.

På bottenplanen i de tre husen finns plats för olika affärs- och föreningsverksamheter. Områdets bovärdskontor flyttar in på Duettgatan 6. I de två andra husen finns studentföreningslokal, närbutik och pizzeria.

Tiomånadershyra

Månadshyran är 4 013 kr per person för tio månader vilket motsvarar 3 344 kr för tolv månader. Värme, vatten och normalförbrukning av el ingår.

Gratis bredband

I Vännerhem ingår 10/10 Mbit surf i hyran. Gratistjänsten kommer från vår leverantör Sappa via ett uttag i köket. Det finns även uttag i sovrummen, där du kan teckna ett eget avtal med någon av KBAB:s bredbandsleverantörer om du vill.

Så söker du

Lediga Vännerhemslägenheter eller -rum läggs ut på sidan med lediga boenden precis som alla andra studentboenden.

Om ni är ett kompispar som vill dela på en Vännerhemslägenhet så är det viktigt att du har lagt till din vän som medsökande. Det gör du under "min sökprofil" på mina sidor. När du sedan gör en intresseanmälan på en ledig Vännerhemslägenhet så ser vi att det är du och den vännen som vill dela på lägenheten. Det räcker alltså att en av er söker lägenheten, så länge du har din vän som medsökande.

Om du inte har en medsökande så kommer lägenhetens andra rum att läggas ut på hemsidan för uthyrning av KBAB.

Du kan läsa mer om hur uthyrningen av studentboende går tillpå sidan "så söker du studentboende".

Välj ny kompis själv

Om någon i kompisparet säger upp sitt kontrakt så har den som bor kvar möjlighet att presentera en ny kompis för KBAB inom 14 dagar. Läs mer på sidan "flytta ut".

Filmen om Vännerhem

Följ med hem till Isac och Calle som var bland de första som flyttade in i Vännerhem på Campus.

vannerhemLghritning.jpgSjälv eller tillsammans. Som boende i Vännerhem kan du både få studiero i ditt eget rum eller umgås och äta med din lägenhetskamrat. 

lagenhetsritning_vannerhem_2.gif

Lägenheten finns även i spegelvänt utförande.

vannerhemSitplan.jpgVännerhemslägenheterna ligger vid Duettgatan.

kok.jpgDel av det gemensamma köket som har spis med ugn samt en microvågsugn. Fransk balkong finns i alla lägenheter.

sovrum.jpgDet egna rummet är 12,4 m2 stort.

sovrum2.jpgGarderober finns i varje sovrum.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext