Sök

Vännerhem – dela lägenhet med en kompis

Konceptet Vännerhem går ut på att två kompisar delar på en lägenhet men har varsitt kontrakt. Det finns tre femvåningshus på Campus med den här typen av lägenheter. Nyligen beslutades att Vännerhemmen successivt kommer att omvandlas till vanliga lägenheter. Det kommer därför att under en övergångsperiod finnas både studentlägenheter och vanliga lägenheter i husen.

Totalt finns det 48 lägenheter i de tre husen. Under en övergångsperiod kommer det att finnas både studentlägenheter (Vännerhem) och vanliga lägenheter i husen.

På bottenplanen i de tre husen finns plats för olika affärs- och föreningsverksamheter. Områdets bovärdskontor flyttar in på Duettgatan 6. I de två andra husen finns studentföreningslokal, närbutik och pizzeria.

Tiomånadershyra

Månadshyran för Vännerhem är 4 013 kr per person för tio månader vilket motsvarar 3 344 kr för tolv månader. Värme, vatten och normalförbrukning av el ingår.

Gratis bredband

I Vännerhem ingår 10/10 Mbit surf i hyran. Gratistjänsten kommer från vår leverantör Sappa via ett uttag i köket. Det finns även uttag i sovrummen, där du kan teckna ett eget avtal med någon av KBAB:s bredbandsleverantörer om du vill.

Så söker du

Lediga rum i Vännerhemslägenheter läggs ut på sidan med lediga boenden precis som alla andra studentboenden. Du kan läsa mer om hur uthyrningen av studentboende går tillpå sidan "så söker du studentboende".

Om en av hyresgästerna flyttar ut

Om en av hyresgästerna som delar på lägenheten flyttar ut finns två möjligheter för den som väljer att bo kvar:

  • Den som bor kvar har möjlighet att presentera en ny kompis för KBAB inom 14 dagar. Läs mer på sidan "flytta ut".
  • Den som bor kvar har möjlighet att omvandla sitt studentkontrakt till ett vanligt kontrakt på hela lägenheten. Efter att studentlägenheten har omvandlats till en vanlig lägenhet försvinner studiekravet och man har möjlighet att bo kvar även efter avslutade studier.

Vid en omvandlig kommer hyran regleras från en 10-månadershyra till en 12-månadershyra. Den nya hyran efter omvandlingen kommer att vara 6 478 kr. Efter omvandlingen kommer elen inte längre att ingå i hyran och avtalet med Sappa gällande internet sägs upp.

Filmen om Vännerhem

Följ med hem till Isac och Calle som var bland de första som flyttade in i Vännerhem på Campus.

vannerhemLghritning.jpgSjälv eller tillsammans. Som boende i Vännerhem kan du både få studiero i ditt eget rum eller umgås och äta med din lägenhetskamrat. 

lagenhetsritning_vannerhem_2.gif

Lägenheten finns även i spegelvänt utförande.

vannerhemSitplan.jpgVännerhemslägenheterna ligger vid Duettgatan.

kok.jpgDel av det gemensamma köket som har spis med ugn samt en microvågsugn (micro finns endast i studentlägenheterna). Fransk balkong finns i alla lägenheter.

sovrum.jpgDet egna rummet är 12,4 m2 stort.

sovrum2.jpgGarderober finns i varje sovrum.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext