Sök

Söka studentboende

För att kunna söka en studentlägenhet måste du vara antagen till Karlstads universitet eller en Yh-utbildning i Karlstad. Först till kvarn gäller för uthyrningsprocessen av studentlägenheter.

1. Ladda upp antagningsbesked 

För att kunna söka lägenhet måste du först ladda upp ditt antagningsbesked på din profil på Mina sidor. Ditt intyg behöver inte vara godkänt av oss för att du ska kunna söka. Vi ser över och godkänner ditt intyg när du gjort din intresseanmälan. Laddar du upp icke godkända intyg spärras du från att söka i en vecka.

2. Gör intresseanmälan

A. Se till att "Student" är valt i rutan för hyresobjekt på sidan med lediga studentboenden.

B. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på "Visa objekt" för att läsa mer om det.

C. Vill du ha boendet klickar du på knappen "Intresseanmälan". Observera att en intresseanmälan i det här fallet också är lika med att lägenheten blir din förutsatt att du uppfyller våra krav för att hyra studentbostad. När du gjort en anmälan tittar vi över och godkänner det studieintyg/antagningsbesked du laddat upp. Godkänner vi det kommer vi att erbjuda dig lägenheten. Laddar du upp icke godkända intyg spärras du från att söka i en vecka. För att få lägenheten måste du inom en dag från att du fått erbjudandet också tacka ja till bostaden, gör du inte detta eller om du sedan tackar nej kan du komma att bli sprärrad under en månad från att söka nytt boende. 

2. Kontrakt och visning

När du tackat ja till lägenheten kommer du erbjudas att skriva kontrakt, förutsatt att du uppfyller kraven för att få ett studentboende. Om du tackar ja till kontraktet gör vi en kontroll av att du inte har några betalningsanmärkningar. KBAB tar sedan kontakt med dig via e-post eller telefon och kontrakt skrivs i Bobutiken alternativt skickas ut till din adress. 

Om du vill ha en visning av lägenheten kommer detta kunna erbjudas inom en begränsad period. I vissa fall kan visning vara svårt då den tidigare hyresgästen kanske redan hunnit flytta ut. 

Om vi skickar kontrakt till dig

Vi skickar hem ett brev med två kontrakt samt information om nyckelutlämning och tillträdestid; vanligtvis den första dagen i månaden. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag blir tillträdesdagen nästkommande vardag. Skriv under och skicka tillbaka kontrakt till oss enligt anvisning. I utskicket står det när du senast måste ha skickat tillbaka kontrakten till oss. Får vi inte tillbaka det inom den tiden kommer lägenheten publiceras på nytt och erbjudas en annan person. Obs! När vi har mottagit det påskrivna kontraktet kommer du inte längre att kunna se hyresobjektet på mina sidor.

Hämta ut nycklarna

Besiktningsprotokoll får du när du hämtar ut nycklarna. Nycklarna hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Om den 1:a i månaden är en helgdag gäller istället nästkommande vardag som tillträdesdag. Tänk på att ha med dig giltig legitimation. Nycklarna till din studentlägenhet hämtas hos vårt bovärdskontor på Duettgatan 6, Campus. Öppettider kan du se här.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext