Sök

Eget, delat och korridor

Tvår vänner spelar TV-spel

KBAB erbjuder flera olika typer av studentboenden. Här kan du läsa mer om vad det innebär att ha en egen lägenhet, en delad lägenhet eller ett korridorboende.

Egen lägenhet

Även om det bästa med studentlivet handlar om nya vänner och intressanta diskussioner i dina favoritämnen, kanske du ibland vill kunna dra dig tillbaka i en egen lägenhet.

Lägenheterna finns i varierande storlek, allt från en etta med kokskåp till större lägenheter med kök. Vissa har även balkong och sovalkov.

Delad lägenhet

I ett kollektivboende delar du en större lägenhet tillsammans med andra studenter. Kök och badrum är gemensamma men du har ett eget rum som du själv ansvarar för.

Varje rum hyrs ut separat och publiceras under "lediga boenden" på hemsidan. Du kan alltså inte välja vem eller vilka du ska dela lägenheten med. Undantaget är Vännerhem, som du kan läsa om nedan.

Att dela lägenhet är en bra boendeform för dig som tycker att studentkorridoren känns för stor och en egen lägenhet för ensam. Med sambos blir det aldrig tråkigt!

Vännerhem

Vännerhem är lägenheter på Campus där du och en kompis ska kunna bo tillsammans, med varsitt lika stort rum och varsitt kontrakt. Varje lägenhet delas av två personer. Läs mer här!

Studentkorridor

Om du väljer att bo i studentkorridor träffar du nya spännande människor. Och är du själv ny i staden kommer du garanterat att hitta vänner för livet. Gemenskap och sammanhållning faller sig naturligt när ni umgås och delar kök och sällskapsutrymmen.

Som boende i korridor har du ett eget rum med toalett och dusch. På varje våningsplan finns gemensamt kök och sällskapsutrymme där du och dina vänner i korridoren kan umgås.

Hjärterum

Vi har tidigare haft en bank med boenden hos privatpersoner. KBAB har då fungerat som en länk mellan studenterna och de privatpersoner som hyr ut. Det projektet är nu avslutat och vi erbjuder inte längre den tjänsten.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext