Sök

Så söker du studentboende

Sökande student

Du börjar ditt bostadssökande med att registrera dig på mina sidor. Du kan sedan logga in dygnet runt och följa dina ärenden.

Innan du kan söka studentboende måste du vara antagen till Karlstads universitet eller till en Yh-utbildning i Karlstad. Du ska också uppfylla några andra krav som framgår av vår uthyrningspolicy

Gör en kundanmälan och ladda upp ditt antagningsbesked

För att söka studentboende måste du registrera dig på Mina sidor, det gör du här. Välj "Kundanmälan" överst i menyraden på sidan och registrera dig för studentkön.

För att sedan kunna vara med och söka studentlägenheter behöver du ladda upp ditt antagningsbesked på din profil på Mina sidor. När du har laddat upp det kan du sedan söka lägenhet. För att bli erbjuden lägenheten måste vi först godkänna ditt intyg och det gör vi efter att du gjort en intresseanmälan. 

Du söker lägenheter under lediga boenden.

En kopia på ditt antagningsbesked hämtar du på www.antagning.se.

Ange eventuell medsökande

Om du vill dela lägenhet med en kompis i KBAB:s Vännerhemshus så anger du hens uppgifter under fliken "medsökande". För att kunna lägga till en person som medsökande måste hen också ha ett konto på mina sidor som du kan koppla till din profil. 

olikaboendetyper.jpg

Om du inte har en medsökande kan du lämna denna flik helt tom.

Sök lediga studentbostäder

Du söker lägenhet genom att göra en intresseanmälan och det är först till kvarn på en lägenhet som gäller. Observera att en intresseanmälan är lika med att lägenheten blir din så länge du uppfyller våra krav. Tackar du nej eller inte svarar ja på erbjudandet blir du spärrad en period från att söka ny lägenhet. 
 
Du kan läsa mer om hur själva ansökningsprocessen fungerar här

Viktigt!

  • Kolla din e-post dagligen efter att du gjort din intresseanmälan. Eftersom efterfrågan är så stor behöver vi få snabba besked från dig när vi t.ex. skickar erbjudande om kontrakt. Om du inte svarar inom angiven tid så går du miste om erbjudandet och riskerar att bli spärrad en period. Kontrollera skräppostmappen och att ditt e-postkonto inte är fullt. Gå gärna in på mina sidor och titta till aktuella ärenden ifall mejlen av någon anledning inte skulle komma fram.
  • Håll dina personuppgifter på mina sidor uppdaterade, eftersom vi använder dessa när vi hyr ut lägenheter. Du ansvarar själv för att adress, telefonnummer, e-postadress och så vidare stämmer.

Börja samla köpoäng i vår vanliga kö 

Även du är student kan du samla köpoäng i vår vanliga lägenhetskö. Genom att aktivera dig för vår vanliga bostadskö kommer du igång med ditt samlande av köpoäng och ökar dina chanser för att få en vanlig lägenhet efter din studietid. Du kan läsa mer om vår vanliga kö här

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext