Checklista för övriga

Vid en flytt är det många saker som är viktiga att komma ihåg. För att ge dig hjälp på vägen har vi samlat ihop några tips som gäller för dig som är student och inte bor på Campus.

Besiktning

När du har sagt upp din bostad får du ett brev med flyttinformation. Du lämnar nycklarna i brevlådan utanför bovärdskontoret på Duettgatan 6. Vi besiktar vi den så fort vi kan eller nästkommande vardag. Kontakta dina bovärdar och berätta när du tänkt att lämna in dina nycklar.

Besiktningsmannen tittar bland annat på skador eller slitage som är utöver det normala. Om du väljer att återställa skador och slitage själv ska arbetet vara fackmannamässigt utfört. 

Återställ lägenheten

Om du plockat bort saker som tillhör lägenheten, till exempel en innerdörr eller en hatthylla, är det viktigt att du sätter tillbaka dem innan du flyttar.

Visa lägenheten

När du har sagt upp din lägenhet kan vi komma att be dig att visa den för andra som är intresserade av att flytta in. Om du skulle vara bortrest eller inte kan närvara måste någon annan kunna ställa upp och visa lägenheten.

Autogiro och adressändring

Om du betalar hyran via autogiro så säg upp det. Då betalas inget i onödan. I samband med att du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan, dels för att få posten till rätt adress men också för att folkbokföringen ska stämma. Gör din flyttanmälan på skatteverket.se/flyttanmalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tänk på att adressändra i god tid innan du flyttar. Vill du ha din post eftersänd kan du köpa den tjänsten hos adressandring.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Telefon och internet

Meddela dina telefon- och internetoperatörer i god tid att du ska flytta.

Hemförsäkring

Meddela också ditt försäkringsbolag att du flyttar, så att hemförsäkringen gäller för rätt adress.

El

Om elen inte ingår i din hyra ska du meddela din elleverantör att du flyttar. De flesta leverantörer vill gärna att du meddelar din flytt senast 30 dagar före avflyttningsdagen. Skulle du glömma att meddela din flytt riskerar du att behöva betala för elförbrukning efter att du flyttat.

Flyttstädning

Det är viktigt att städa lägenheten noga innan du flyttar så att nästa hyresgäst som flyttar in ska trivas och kunna flytta in utan problem. Om du inte har städat lägenheten innan du flyttar ut finns det risk för att du blir betalningsskyldig. Titta i vår Checklista för flyttstädning Pdf, 131.9 kB. så att du inte missar att städa överallt.

Nycklar

Alla nycklar ska lämnas in till KBAB vid en flytt. Det gäller nycklar för bostaden, tvättstugan och andra utrymmen som till exempel garage eller förråd. Om du har gjort några kopior på nycklar ska även dessa lämnas in. Information om var du lämnar in dina nycklar får du vid din uppsägning. Har du inte möjlighet att lämna in nycklarna personligen så går det att skicka med rekommenderat brev till:

Karlstads bostads AB
Box 1505
652 21 Karlstad

Vänligen lägg med en lapp i kuvertet med ditt namn och personnummer.
Observera att det är du som hyresgäst som är ansvarig för att nycklarna kommer fram till oss i tid.

Lämna lägenheten i tid

När din hyrestid gått ut, exempelvis den sista mars, ska du lämna lägenheten senast klockan 11.30 nästa dag, alltså första april. Lägenheten ska efter denna tid vara tillgänglig för den som ska flytta in. Om utflyttningsdagen infaller på en helg eller helgdag som till exempel en söndag eller julafton är det nästa vardag som räknas som utflyttningsdag.