Sök

Checklista för Campus

Checklista flyttstädning

Vid en flytt är det många saker som är viktiga att komma ihåg, och på Campus går det inte riktigt till på samma sätt som på andra områden. För att ge dig hjälp på vägen har vi samlat ihop några tips som du kan ta del av nedan.

Hur går det till?

När du har sagt upp din bostad får du ett brev med flyttinformation med specifik information om hur avflytten går till på Campus. Dagen då du lämnar in dina nycklar och lämnar lägenheten görs en mer omfattande städkontroll.

Skulle det visa sig att det finns skador eller slitage som är utöver det normala vid städkontrollen kan du bli återbetalningsskyldig. Du kan välja att återställa skador och slitage själv men arbetet ska då vara fackmannamässigt utfört.

Städkontroll

Det är viktigt att städa lägenheten noga innan du flyttar så att nästa hyresgäst som flyttar in ska trivas och kunna flytta in utan problem. I bifogat fil hittar du en checklista så att du inte glömmer att städa överallt.

Flyttar du under en helg och inte har möjlighet att få lägenheten städkontrollerad innan du åker så kommer städkontrollen utföras nästkommande arbetsdag. Om du inte städat lägenheten innan du flyttar ut blir du betalningsskyldig. Flyttstäd av ett studentrum kostar ca: 2500 kr.

Nycklar

Alla som flyttar från en Campuskorridor ska lämna sina nycklar till bovärdskontoret på Duettgatan 6. Om du gjort några kopior på nycklar ska även dessa lämnas in. Borttappade nycklar debiteras. Har du inte möjlighet att lämna in nycklarna personligen så går det att skicka dem med rekommenderat brev till:

Karlstads bostads AB
Box 1505
652 21 Karlstad

Vänligen lägg med en lapp i kuvertet med ditt namn och personnummer.
Observera att det är du som hyresgäst som är ansvarig för att nycklarna kommer fram till oss i tid.

Lämna lägenheten i tid

När din hyrestid gått ut, exempelvis den sista mars, ska du lämna lägenheten senast klockan 11.30 nästa dag, alltså första april. Lägenheten ska efter denna tid vara städkontrollerad och tillgänglig för den som ska flytta in. Om utflyttningsdagen infaller på en helg eller helgdag som till exempel en söndag eller julafton är det nästa vardag som räknas som utflytningsdag.

Återställ lägenheten

Om du plockat bort saker som tillhör lägenheten, till exempel en innerdörr eller en hatthylla är det viktigt att du sätter tillbaka dem innan du flyttar.

Visa lägenheten

När du har sagt upp din lägehet kan vi komma att be dig att visa den för andra som är intresserade av att flytta in. Om du skulle vara bortrest eller inte kan närvara måste någon annan kunna ställa upp och visa lägenheten.

Autogiro och adressändring

Om du betalar hyran via autogiro så säg upp den, då betalas inget i onödan. I samband med att du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan, dels för att få posten till rätt adress men också för att folkbokföringen ska stämma. Gör din flyttanmälan på skatteverket.se/flyttanmalan. Tänk på att adressändra i god tid innan du flyttar. Vill du ha din post eftersänd kan du köpa den tjänsten hos adressandring.se.

Telefon och internet

Meddela även till dina telefon- och internetoperatörer i god tid att du ska flytta.

Hemförsäkring

Meddela också ditt försäkringsbolag att du flyttar så att hemförsäkringen gäller för rätt adress.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext