Sök

Intervju med korridorkontakt

Alex är korridorkontakt på Campus och i den här intervjun får vi veta mer om hur han ser på uppdraget.

Hej Alex! Hur länge har du bott i korridoren? 
- Jag flyttade in här i maj 2017. Då kände jag ingen i korridoren. Det var utbytesstudenterna som var mer välkomnande och som presenterade sig. De svenska studenterna var lite mer anonyma, de hade ju ett annat socialt kontaktnät utanför korridoren. Men jag tyckte att det skulle vara kul om vi hade en bättre sammanhållning i korridoren, så när höstterminen började så hälsade jag på de nya utbytesstudenterna och anordnade en fest! 
 
Fanns det något som funkade mindre bra i korridoren innan ni hade en korridorkontakt?
- Det var ganska splittrat innan och ingen direkt sammanhållning. Det hade jag försökt att ändra på sedan jag flyttade in, så när KBAB började med korridorkontakter så sa de andra i korridoren ”ta det uppdraget du, du är ju redan som en korridorkontakt”. 
 
Hur funkar det med städning och disk i ert kök? 
- Köksstädet funkar bra! Det är förstås lite svårare precis i början av terminerna, det är ju lite som att börja i en ny klass innan alla lärt känna varandra och innan alla känner till reglerna i korridoren. Vi har inga köksmöten direkt, men vi har en gemensam Facebookgrupp och det funkar bra! 
 
Vilka svårigheter har du stött på som korridorkontakt?
- Det är ju olika hur delaktiga alla i korridoren vill vara i korridorens gemenskap. Men då får vi anpassa oss efter att alla är olika.  
 
Har du något tips till någon som är ny som korridorkontakt? 
- Anordna något kul för alla i korridoren, både gamla och nya! Kanske en gemensam taco-kväll, eller fixa en spelkväll eller gå till Bunkern tillsammans! 
 
Finns det någon egenskap som är särskilt bra att ha som korridorkontakt?
- Det känns som att det är nödvändigt att vara social! Men å andra sidan, om man inte redan är social när man blir korridorkontakt så blir det en bra utmaning för en själv! 
 
Vad har varit roligast med att vara korridorkontakt?
- Att lära känna grannarna, att man känner att man bor med ett gäng kompisar!
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext