Vikengatan 17, 20, 22 och Jungmansgatan 8

Dessa fyra höghus ligger vackert och lugnt beläget nära Wennbergsparkens grönytor och Mariebergsvikens blåa vatten. Här är också nära till den mesta service som Viken har att erbjuda i form av mataffärer, frisör och småbutiker.

Mellan Vikengatan 20 och 22 breder en lummig innergård ut sig, inhägnad av höga träd och buskar som skydd mot Jungmansgatans brus. Här finns lekplats, parkbänkar, gräsmattor och planteringar att trivas i på sommarhalvåret. Bakom Vikengatan 17 ligger också en liten mysig innergård med lekplats, bänkar och planteringar.

Porttelefon finns på Vikengatan 22 medan övriga entréer har kodlås. Hiss finns i alla fastigheter. De högst belägna lägenheterna ligger på våning 11, vissa med fin utsikt över Karlstads centrum eller Mariebergsvikens vatten. Tillgång till tvättstuga finns. Parkeringsplatser med eller utan motorvärmare finns i området.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Vardagsrum har parkettgolv som standard med undantag för de minsta lägenheterna som har plastmatta. Badrummen är kaklade. Inglasad balkong finns till nästan alla lägenheter på Vikengatan 17 och 20 samt Jungmansgatan 8. Balkongerna på Vikengatan 22 har vindskydd.

Vikengatan 22 har individuell mätning av vatten och el, elen levereras av KBAB. Samtliga fastigheter har individuell debitering i tvättstugan.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 284.8 kB.