Konduktörsgatan

Det lugna området Konduktörsgatan ligger vackert inklämt mellan Mariebergsvikens blåa vatten, Wennbergsparkens gröna gräsmattor och Stadsträdgårdens prunkande blomsterrabatter. Kvarteret som också kallas Järpen består av tio tegelfärgade punkthus om fyra våningar och ett mindre låghus i ljusgrönt på Konduktörsgatan 13-15.

Mitt emellan husen breder en stor innergård ut sig med stora grönytor, lekpark, bänkar, buskar och vackra planteringar. Härifrån är det inte bara nära till naturen utan endast ett par minuters gångväg in till järnvägsstation, busstation och Karlstad centrum.

Husen är rullstolsanpassade och har hiss (undantaget låghuset som saknar hiss). Flera av lägenheterna har etage med härlig utsikt över Mariebergsviken eller innergården. Områdets parkeringsplatser är belägna i kvarterets södra del. Det finns även en mindre parkeringsplats i norra delen av området. Sopsortering finns på två inhägnade sopgårdar på gården. Tillgång till tvättstuga finns och tillgång finns även för de boende till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet med mera. Separata cykelrum finns i anslutning till varje fastighet.

Trygghetsboende

Konduktörsgatan ingår i vårt koncept trygghetsboende som vi driver i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen. 

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Lägenheterna har ekparkett som standard i vardagsrum och plastmatta i övriga rum. Badrummen har svetsad golv- och väggmatta av plast. Plats för ev egen disk- och tvättmaskin finns med några få undantag. Spiskåpa med belysning finns monterad över spis.

Balkong eller uteplats finns till alla lägenheter. Tvättstugor ligger fristående mellan husen och tillgång finns för de boende till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet med mera.

Individuell mätning av vatten och el i varje lägenhet, elen levereras av KBAB. Tvättdebitering i tvättstugan.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 313.9 kB.