Sixbacken

På Sixbacken hittar du tre höghus och fyra trevåningshus som ligger mycket fint alldeles intill ett större parkområde med stora härliga grönytor. Mellan husen finns också mycket trivsamma innergårdar med vackra planteringar, lekplatser och parkbänkar.

De högst belägna lägenheterna ligger 8 våningar upp med en underbar utsikt över Karlstad.

Från området är det endast ett par minuters promenad till Våxnäs centrum med livsmedelsbutiker, bank, vårdcentral, folktandvård och bibliotek. Skola, parklek, fotbollsplaner och idrottshall ligger också på behagligt avstånd.

Hiss finns i alla uppgångar utom Nordvärnsgatan 2C och Sydvärnsgatan 4C. Till alla lägenheter hör ett förråd som för Nordvärnsgatan 1–3 samt Petersbergsgatan 30ABC–32AB finns i vindsplanet, för de övriga i bottenplanet. Tillgång till tvättstuga finns, även grovtvättstuga finns på området. Gemensamma utrymmen finns för cyklar och barnvagnar. Parkering eller garage finns i anslutning till lägenheterna.

Observera att både adresserna "Petersbergsgatan 30" och "Petersbergsgatan 30 A, B och C" förekommer. Den förstnämnda avser vårt nyaste höghus på området som stod klart 2016. Trappuppgångarna med en bokstav efter finns i ett av våra äldre hus.

Trygghetsboende

Sixbacken ingår i vårt koncept trygghetsboende som vi driver i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen.

Lägenhetsstandard

Variationer kan förekomma.

Vardagsrummen har ekparkett på golv medan övriga rum har plastmatta. Mindre lägenheter har plastmatta i alla rum. Lägenheter om 2 rum och kök eller större är förberedda för ev egen tvättmaskin och diskmaskin. Badrummen är kaklade och har elektrisk handukstork. Köket har vit köksinredning med handtag av bok samt kakel ovanför diskbänk. Spiskåpa med belysning är monterad över spisen. Alla balkonger är rymliga och inglasade.

Vårt nyaste höghus på Petersbergsgatan 30 har åtta våningar med två- och trerumslägenheter som stod inflyttningsklara i november 2016. Dessa lägenheter har ekmönstrade laminatgolv samt tapetserade väggar i sovrum, vardagsrum och kök. Badrummen har kaklade väggar med mosaikpelare och plastmatta på golvet. Vissa har elektrisk handdukstork och duschvägg som tidigare hyresgäster valt till. Vit köksinredning med släta luckor. Rymliga, inglasade balkonger med solskydd.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 292.3 kB.