Hemvägen och Plintgatan

Hemvägen/Plintgatan består av 23 tegelröda trevåningshus samt två femvåningshus med natur och elljusspår inpå knuten. Området ligger mycket lugnt och lummigt med mysiga gårdar som i stort sett är bilfria då det endast är tillåtet att åka in för att lasta i och ur.

Här finns flera stora lekparker, mycket grönytor, vackra planteringar och utsmyckningar på fasaderna som ger husen karaktär.

Från Hemvägen tar du dig direkt ut i skogen på en joggingtur eller härlig bärplockningspromenad. Stora fotbollsplaner, idrottshall och skolor i närheten gör också området mycket barnvänligt. Här är också mycket nära till Våxnäs centrum med livsmedelsbutiker, vårdcentral, folktandvård, bibliotek med mera.

På Hemvägen 1 finns fyra radhus med egen ingång. Övriga hus består av lägenheter om 1-5 rum och kök på tre våningar. Hiss saknas. Parkeringsplats med eller utan motorvärmare finns i anslutning till bostadshusen liksom ett antal garage. Förråd ligger i källaren på respektive fastighet. Väl utrustad tvättstuga med individuell tvättdebitering finns att tillgå. Dessutom finns en grovtvättstuga i området.

På Hemvägen 2 E och 2 F hittar du femvåningshusen, byggda 2018, som går under namnet Hemängen. Totalt består husen av fyrtio moderna och fina lägenheter i storlekarna 45-67 kvadratmeter. Hiss finns tillgängligt i båda byggnaderna och det finns även förråd samt rollator-/barnvagnsrum på vinden.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Vardagsrum har parkettgolv som standard och plastmatta i övriga rum. Badrummen är kaklade och förberedda för ev egen tvättmaskin. Köken har nya skåpsluckor (utom Hemvägen 2-14). Spiskåpa med belysning är monterad över spis. I de flesta trerummare och större finns plats för egen diskmaskin.

Alla lägenheter har balkonger med undantag från en del smålägenheter. Lägenheterna i markplan har uteplats.

De nyproducerade lägenheterna (Hemängen) har mycket god standard med öppen planlösning och bra ljusinsläpp. Alla lägenheter har stora inglasade balkonger på cirka 7 kvadratmeter (lägenheterna på markplan har uteplats), badrummen har klinkergolv med värme och övriga rum i lägenheterna har parkettgolv. Köken är förberedda för diskmaskin och badrummen är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. Båda husen är rökfria och miljömärkta med Svanen, vilket garanterar dig en bra boendemiljö och hög kvalitet.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 350.1 kB.