Orrholmen

Orrholmen bjuder på ett av Karlstads finaste bostadsområden, byggt på en grönskande udde med Vänern på ena sidan och Mariebergsviken på den andra. Här finns vida parker, badplats, båthamn, motionsspår, lekplatser mellan husen och gäddor i vassen. Förutom sitt natursköna läge bjuder området på en behaglig och trafiksäker bostadsmiljö vilket gör det till ett mycket barnvänligt område.

I anslutning till Orrholmen finns Orrholmens IP med fotbolls- och rugbyplan, skola, lekplatsen Orrleken och närhet till gymnasieskola. På andra sidan vattnet ligger Mariebergsskogen och bara någon kilometer bort ligger Karlstads centrum. Goda bussförbindelser och cykelvägar gör det enkelt att ta sig vidare till stadens andra områden.

Ett parkeringsdäck är uppfört mellan de två raderna av höghus och inrymmer en enkelriktad gatuslinga för att nå de inhägnade garageplatserna. Området ovanpå garagedäcket är parkområde med bland annat trevliga uteplatser till alla marknära lägenheter. På Orrholmsgatan, lite närmare staden hittar du fler nybyggda höghus. Här hittar du även de mycket omtalade lägenheterna som ligger på vattnet.

På Orrholmen hittar du lägenheter som faller de flesta i smak, från klassiska lägenheter i höga trapphus till det riktigt sjönära i kvarteret Sjögången där du kan bo i en lägenhet på vattnet. Då ingår även en båtplats i hyran. Stora grönområden och riktigt sjönära är de ord som bäst beskriver Orrholmen.

Babordsgatan 1 (Seglet)

Sjögången

Styrbordsgatan och Babordsgatan

Västra raden

Östra raden