Ölmegatan m.fl.

Ölmegatan, Gillbergsgatan, Jössegatan, Vinkelgatan och Älvdalsgatan bildar tillsammans sexton trevåningshus som ringlar sig upp för Kvarnbergets gröna kulle, förbi den lilla Kvarnbergsparken och upp runt Kvarnbergsskolan på toppen.

Här är lugnt och lummigt med flera grönområden och små lekplatser för barnen att hålla till i. Frisör, servicebutik och flera pizzerior finns i området.

Parkeringsplatser och garage finns i anslutning till husen, det är dock ont om parkeringsplatser i hela kvarteret. Till varje lägenhet hör förråd och dessa finns i källarplanet och/eller på vindsplanet. Hiss saknas. Cykelrum finns i all hus. Tillgång till tvättstuga finns och användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

De flesta lägenheter har parkett i vardagsrum (med undantag för de minsta lägenheterna) och plastmatta i övriga rum. Ölmegatan 11 har dock plastmatta i alla rum samt kodlås i entrén. Ölmegatan 13-15 och 19 samt Älvdalsgatan 5 och Jössegatan 4 har kaklade badrum. Spiskåpa med belysning finns förutom på Gillbergsgatan 6 och Vinkelgatan 4. De flesta lägenheterna har balkong. Lägenheterna på Gillbergsgatan 6, Vinkelgatan 4 och Ölmegatan 11 har extra låg hyra.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 340.9 kB.