Strandvägen

Denna husgrupp, i kvarteret Storken, består av två gula tegelhus som ligger mycket vackert och högt beläget på Strandvägen och Stagnellsgatan. Många av lägenheterna bjuder på en underbar utsikt över Pråmkanalens vatten, Karlstads centrum och den gröna Vasalundsparken. De högst belägna lägenheterna ligger sju våningar över Strandvägen.

Mellan husen finns en liten innergård med gräsytor, bärbuskar och rabatter. En bit bort tar du dig enkelt till vackra och natursköna miljöer med strövområden och småbåtshamn. Cykel- och gångvägar gör det bekvämt att nå centrum med omnejd.

Husen är rullstolsanpassade och hiss finns. Entréerna är utrustade med porttelefon till varje lägenhet. Tillgång till gemensamt barnvagns- och cykelförråd finns liksom tillgång till tvättstuga. Användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad. Utrymme för källsortering av sopor finns i södra huset.

Endast ett fåtal garage och parkeringsplatser finns i själva fastigheten, däremot finns ett stort parkeringshus att tillgå ca 400 meter bort.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Badrum och hall har granitkeramik på golvet. Övriga rum i lägenheten har ekparkett. Badrummen är kaklade, har golvvärme och vägghängda toaletter och badkar med halvfront.

Köket har ekparkett på golv och kakel ovanför diskbänk. Väggskåp till tak med släta skåpluckor och bokhandtag. Plats finns för ev. egen disk- och tvättmaskin i nästan alla lägenheter. I lägenheterna på 1-2 rum och kök finns kombinationsskåp kyl/frys medan det i övriga lägenheter finns separata kyl- och frysskåp.

Innerväggarna i de större lägenheterna kan flyttas eller tas bort. Lägenheterna i markplan har uteplats medan övriga har rymliga och inglasade balkonger. Undantaget är de två gavellägenheterna längst upp i varje hus på Strandgatan 26 och 28 som saknar balkong.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 279.1 kB.