Herrhagsgatan 60

Herrhagsgatan 60 består av ett gatuhus och ett gårdshus med radhus som ligger mycket lugnt intill den lummiga och grönskande Herrhagsparken. Med sina lekplatser, stora grönytor och färgsprakande planteringar är parken en populär plats att träffas och trivas på under sommarhalvåret.

I området finns också skola och förskola, mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral och annan service. Pråmkanalens vatten och natursköna gång- och cykelstråk är inte heller långt borta. En promenad på 10 minuter kan antingen ta dig till Karlstads centrum, till stadsdelen Hagas charmiga småbutiker eller till den gröna Gubbholmen mitt i Klarälvens vatten.

Gatuhuset är uppfört i fyra våningar och har porttelefon. Hiss saknas. Gemensam tvättstuga ligger i källarplanet medan sopsortering sker i separat byggnad på gården. Gårdshuset på innergården består av fem stycken radhus om 4 rum och kök. Radhusen är i tre plan med egen ingång, uteplats och källare. I källaren finns allrum, tvättutrymme och en toalett. I radhusen finns förberett för eventuell egen tvättmaskin. Tillgång till gemensam tvättstuga finns och användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad.

På innergården mellan husen finns en liten lekplats för de allra minsta samt små grönytor och bänkar. Ett fåtal parkeringsplatser finns på tomten, men tillgång till centralgarage finns vid en närliggande fastighet ca 300 meter bort.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Vardagsrummen i lägenheterna har parkett med några få undantag. I de större lägenheterna finns även parkett i de flesta sovrum, övriga rum har plastmatta. Badrummen är kaklade och har elektrisk handdukstork. I köken finns fläktkåpa med belysning monterad över spisen och köksluckor i ekfanér. De flesta större lägenheter är förberedda för installation av egen disk- och tvättmaskin.

Det finns öppen spis i de större lägenheterna men i de som ligger i gatuplan råder eldninigsförbud. Balkong eller uteplats finns till nästan alla lägenheter. Individuell mätning av vatten och el. Elen levereras av KBAB.

Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 248.8 kB.