Östra Torggatan

Det röda tegelhuset i kvarteret Gripen ligger i Karlstads hjärta med stadsbiblioteket, museiparken och Klarälven som närmaste grannar. Här är nära till all tänkbar service som staden har att erbjuda med shopping, nöjen, restauranger, uteliv och kultur. I kvarteret ligger också bland annat vårdcentral, gym och frisörer på bekvämt avstånd.

De sammanhängande byggnaderna sträcker sig över Östra Torggatan, Herrgårdsgatan och Norra strandgatan. Mellan huskropparna breder två innergårdar ut sig, väl skyddade från stadens brus. Här finns bord och bänkar, en härligt grön gräsmatta och vackra träd och blommor som gör gårdarna till vilsamma platser att trivas på. Många av rabatterna sköts dessutom av de boende själva. På gårdarna finns också välutrustade tvättstugor samt en hobbylokal som står till de boendes förfogande.

Lägenheterna finns på våning 2–5 (på första våningsplanet ligger butikslokaler). De flesta lägenheter nås via loftgångar vilka är sammanbundna i trapphus där hiss finns. Alla entréer har porttelefon. Under de gröna innegårdarna ligger garage i två plan med parkeringsmöjligheter för såväl de boende som för besökande gäster.

Kommunikationerna från kvarteret Gripen är mycket goda med busshållsplats precis utanför huset. Ett kvarter bort ligger dessutom Stora torget där bussarna tar dig till önskade delar av staden.

Lägenhetsstandard 

(variationer kan förekomma)

Golven i vardagsrummen är av ekparkett, övriga rum har plastmattor. I lägenheterna på 1-2 rum och kök finns kombinationsskåp kyl/frys medan det i lägenheterna på 3-4 rum och kök finns separata kyl- och frysskåp. Spisfläkt med kåpa och belysning samt kryddhylla över spis är monterad.

De flesta lägenheterna har badkar i badrummen. Samtliga lägenheter har dessutom balkong eller uteplats. El och vatten ingår inte i hyran utan debiteras separat genom så kallad individuell mätning. Detsamma gäller för användningen av tvättstugan.


Exempel på lägenhetsritningar Pdf, 231 kB.