Hur söker jag nyproduktion?

Uthyrningen av våra nyproduktioner går till på samma sätt som våra befintliga bostäder. Du kan därför inte förboka någon av våra nyproduktioner, utan de annonseras ut på vår webbplats när det är dags för uthyrning.

Registrera dig som kund

För att kunna söka lägenhet hos oss måste du stå i vår bostadskö. Om du inte redan står i kö ska du börja med att registrera dig som kund.

Skapa en sökprofil för tips via mejl 

För att underlätta ditt lägenhetssökande kan du välja att få mejl varje gång en intressant lägenhet finns att söka här på vår webbplats. I så fall skapar du en sökprofil genom att fylla i vad du har för önskemål om områden och lägenhetsstorlek. Då får du relevanta e-postutskick när våra nyproduktioner finns tillgängliga för uthyrning. Du kan när som helst ändra dina val eller aktivera/avaktivera utskicken.

Gör intresseanmälningar 

När våra nyproduktioner är tillgängliga för uthyrning kan du göra en intresseanmälan på vår webbplats. Du anmäler själv intresse för lägenheter du skulle vilja ha genom att logga in på Min kö, ta fram lägenheten du är intresserad av och klicka på knappen "Gör intresseanmälan". Du kan ha max tre pågående intresseanmälningar åt gången. Innan du gör en intresseanmälan ska du ha laddat upp ett inkomstintyg. Var noga med att välja rätt kategori.

Du behöver inte göra regelbundna intresseanmälningar för att behålla dina köpoäng så tänk på att endast göra intresseanmälningar på lägenheter du faktiskt är intresserad av. Om du tackar nej eller lämnar ”ej svar” till ett visningserbjudande tre gånger inom en 30-dagarsperiod, spärras du från att söka ny lägenhet i 30 dagar från sista erbjudandet.

Erbjudande

När anmälan stänger kommer de fem personer som har högst poäng få ett erbjudande. Vid nyproduktion kommer vi inte ha möjlighet att erbjuda någon visning. När du får ett erbjudande har du en viss tid på dig att bestämma dig om du är fortsatt intresserad eller inte.

Tilldelning av lägenhet

Av de personer som tackar ja till lägenheten erbjuds den personen med högst poäng att skriva kontrakt på lägenheten. Detta under förutsättning att personen uppfyller grundkraven enligt vår uthyrningspolicy för att få bli hyresgäst hos oss.

När det är dags att skriva på kontraktet för din nya lägenhet görs det i första hand digitalt med ditt BankID. Du får då ett mejl av oss med information om hur du signerar ditt kontrakt. Du har då ett dygn på dig att signera.

För att du ska kunna signera digitalt behöver du ha angett det i din profil på Min kö. Du anger det under avsnittet "Mina uppgifter", klicka på "Ändra" och bocka i ja-rutan för möjlighet att signera med E-legitimation. Klicka sedan på "Spara".

Att signera kontraktet med BankID gör att det går snabbt och enkelt för dig som blivande hyresgäst. Men det innebär också att du kommer kunna se ditt hyreskontrakt digitalt på Mina sidor.

Om du inte har möjlighet att signera kontraktet digitalt, signeras det i Bobutiken alternativt skickas ut till din adress.