62 lägenheter på Östra Jakobsberg

Vi bygger två fastigheter i Östra Jakobsberg i åtta våningar med 62 lägenheter. Här växer en helt ny stadsdel fram med närhet till både centrum, vatten och natur.

Snabbfakta

Antal lägenheter: 62 hyresrätter
Adresser: Knud Dahls gata 12-14
Byggstart: 2021
Inflyttning: 1 juni 2023
Storlek: 1, 2, 3 och 5 rok
Boarea: 38 kvm – 104 kvm
Hyra: Ca 5 200 kr/mån-12 300 kr/mån*
Balkong/uteplats: Lägenheterna har antingen terrass, balkong eller uteplats.
Entré: Porttelefon vid entrén.
Postboxar: Postboxar i entrén. Tidningshållare vid lägenhetsdörren.
Hiss: Hiss finns.
Förråd: Förråd finns till alla lägenheter. Förråd för barnvagnar och rullstol finns i anslutning till entréer.
Gemensamma utrymmen: Elektroniskt passagesystem med taggar till gemensamma utrymmen. Nyckel till lägenhetsdörr.
Utemiljö: Boulebana, sittplatser med bord, parkeringar, cykelparkering under skärmtak, planteringar och sophantering.

* Grundhyra. Debitering för hushållsel, varm- och kallvatten samt eventuell tvätt i tvättstuga tillkommer. 

Här kan du se lägenhetsritningar med mera 

I vår så kallade bostadsväljare kan du se lägenhetsritningar, var lägenheterna är placerade i huset, hyra, hur huset ser ut när det står färdigt samt exempelbilder på material och inredning.

I listan med lägenheterna kan du klicka in dig på den eller de lägenheter du vill veta mer om och bland annat ta del av ett faktablad med lägenhetsritning. Notera att om du väljer "nästa vy" eller "föregående vy" kan du se lägenheterna som ligger på andra sidan av huset.

Klicka här för att komma till bostadsväljaren.  Länk till annan webbplats.

Bostadshus, platta med texten Bostadsväljaren. Länk till bostadsväljaren för detta projekt

Interiör

Hall: Klinkergolv i stor del av hallen, ekparkettgolv och målade väggar.

Badrum: Badrum med klinkergolv och kakel på väggar. De flesta lägenheter har bänkskiva med tvättmaskin och torktumlare. Några lägenheter har enbart KM och några få har inte plats för tvättmaskin. Dock finns tvättmöjligheter i gemensam tvättstuga.

WC/Dusch (5 rok): Klinkergolv med målade väggar.

Kök/Vardagsrum: Ekparkettgolv med målade väggar. Vita skåpluckor och laminatbänksskiva. Spis med induktionshäll och varmluftsugn, fläkt, mikro och diskmaskin.

Sovrum: Målade väggar och med ekparkettgolv. Persienner.

Klädkammare (3 rok 85 m2): Ekparkettgolv med målade väggar. Klädkammarhyllor.

Blodklovern_vardagsrum.jpg

Om området 

Östra Jakobsberg är en helt ny stadsdel i Karlstad som växer fram med en blandad bebyggelse. Området kommer även bli en grön stadsdel med mindre påverkan på miljön än andra stadsdelar.

På Östra Jakobsberg har du nära till det mesta. Runt husknuten finns motionsspår och en kort promenad bort finns ännu mer natur att ta del av i form av Mariebergsskogen och allt det som parken erbjuder. Väljer du att promenera åt andra hållet hittar du istället Sommarro Golfbana. Med bra bussförbindelser och cykelvägar når du snabbt och enkelt Karlstads centrum med allt det utbud av bland annat butiker och restauranger som finns där.

Även sjukhus, förskolor och skolor finns i närheten av området.

Bo och leva hela livet

Kommunens plan för området är att den skall bli en grön stadsdel för en hållbar framtid. Den nya stadsdelen omfattar bostäder, service, handel, skola och förskolor, torg liksom parker, natur och rekreationsområden. Läs mer om Jakobsberg - en grön stadsdel för en hållbar framtid på karlstad.se Länk till annan webbplats.

Uthyrning av lägenheterna

Det stora släppet på dessa lägenheter är gjort och behandling av intresseanmälningarna pågår. De lägenheter som finns kvar att söka hittar du här på vår webb. Du kan välja att filtrera på område och välja "Jakobsberg" för att enklare se vilka lägenheter som finns kvar. 

All uthyrning av nyproducerade lägenheter sker på samma sätt som alla våra andra lägenheter. Via vår bostadskö. Den av de som visat intresse på en lägenhet som har flest köpoäng får lägenheten.

Läs mer om hur uthyrningsprocessen ser ut vid nyproduktion.

Vi planerar att bygga ytterligare två fastigheter i samma område, vilket innebär att vi kommer erbjuda sammanlagt cirka 130 lägenheter när det är färdigt.