Sök

Nyproduktion: Seglet på Orrholmen 2007

I februari 2007 stod KBAB:s nybygge Seglet klart – ett tolv våningar högt och energieffektivt punkthus som rymmer 44 hyreslägenheter.

Detta tolv våningar höga hus har byggts ovanpå det befintliga garaget i stadsdelen Orrholmen och var med sina 39 meter över marken både KBAB:s och Karlstads högsta bostadshus vid tidpunkten för färdigställandet. Seglet är också KBAB:s mest energieffektiva boende med den bästa boendekomforten samtidigt som kvaliteten är hög.

Miljövänligt boende

Seglet är byggt med en superisolerad fasad, vilken tillsammans med andra byggnadstekniska detaljer gör att huset under normala förhållanden inte kräver någon uppvärmning alls. Huset är därmed oerhört energieffektivt och har en betydligt mindre påverkan på miljön.

Invändig standard

Den invändiga standarden är hög med kaklade väggar i badrum och klinker på golvet. Kapprum har klinkergolv och övriga rum ekparkett. Plats för egen tvättmaskin finns. Tillgång finns till både P-garage och uteparkering. Individuell mätning och debitering av vatten- och elförbrukning ingår. Alla lägenheter har rejäla balkonger där de flesta har utsikt över Mariebergsviken och/eller Tullholmsviken.

Dokumentation 

Nedan kan du ladda ner en broschyr framtagen om Seglet samt den slutrapport som beskriver hela bygget; från planering och arbetssätt till teknik och utvärdering. Du kan också se en film som berättar om området och bygget. Filmen här är i en nedkortad version på ca 8 minuter. Önskar du få hela filmen på ca 30 minuter kontakta KBAB.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext