Sök

Nyproduktion: Vännerhem på Campus 2014

Lagom till höstterminsstarten 2014 stod tre nya femvåningshus färdiga i anslutning till de befintliga studentkorridorerna. Konceptet kallas Vännerhem och går ut på att två kompisar delar på en lägenhet men har varsitt kontrakt.

Konceptet är utvecklat av KBAB i nära samarbete med Moelven Byggmodul AB. Husen producerades i Moelvens fabrik och modulerna levererades med lastbil till byggplatsen, där de monterades samman och färdigställdes. Mycket fanns monterat i modulerna vid ankomst till byggplatsen; såväl stammar och ytskikt som köks- och badrumsinredning.

Totalt finns det 44 lägenheter i de tre husen, vilket alltså ger boende åt 88 studenter. I varje lägenhet bor två vänner som har varsitt rum och sitt eget hyreskontrakt. De delar på lägenhetens kök, toalett och dusch.

På bottenplanen i de tre husen finns plats för olika affärs- och föreningsverksamheter. Områdets bovärdskontor flyttade in på Duettgatan 6. I de två andra husen finns studentföreningslokal, närbutik och pizzeria. 

Månadshyran var vid inflyttningen 3 900 kr per person för tio månader, vilket motsvarar 3 250 kr för tolv månader. Värme, vatten, normalförbrukning av el samt 10/10 Mbit surf ingår i hyran.

Film från produktionen av Vännerhemshusen

vannerhemLghritning.jpg

Studenterna har varsitt rum och varsitt kontrakt. De delar på kök och badrum. Lägenheten finns även i spegelvänt utförande.

vannerhemSitplan.jpgDe tre husen ligger på Campustomten där det tidigare låg en studentpub.

v%C3%A4nnerhem3.jpgFörsta sågtaget för de nya husen togs den 23 januari 2014 av Karlstad Studentkårs ordförande Johnny Johansson och studentföreningen KarlEkons ordförande Elin Karlsson.

lastbilmedmodul.jpg

31 mars: De första modulerna anländer till Campusområdet med lastbil.

modullyft.jpg

31 mars: Med en stor kran lyfts modulerna på plats – en efter en.

kok.jpgKnappt två veckor efter byggstart fanns en färdig visningslägenhet. 

fardigahus.jpgLagom till höstterminen 2014 stod de tre husen inflyttningsklara.

IMG_5513.jpgDen 4 september 2014 invigdes de nya husen med pompa och ståt.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext