Sök

Sommarskoj – succé i år igen

För andra året i rad har vi ordnat Sommarskoj för barn i flera av våra områden. I år på Gruvlyckan, Hemvägen, Frödingshöjd, Orrholmen och Rud. I samarbete med föreningslivet har vi erbjudit aktiviteter som fotboll, karate, orientering, pyssel, lekar och mycket mer.

Under sex veckors tid, har barn fått testa på allt från karate, fotboll och orientering till pyssel, lekar och skattjakt.
- Många barn är hemma hela sommarlovet, säger Barbro Nilsson, boendeutvecklare på KBAB. Det har varit väldigt välbesökt och genom att arrangera Sommarskoj på plats i området ger vi barnen möjlighet att känna gemenskap, testa på nya saker och ha roligt.

Sommarskoj riktar sig till barn mellan 6-13 år som bor i området. Men alla är välkomna oavsett ålder.
- Det är ingen anmälan utan man kommer när det passar, säger Barbro. Vi har varit mellan 30-50 barn varje dag, så det har verkligen varit uppskattat.
KBAB har även skapat meningsfull sysselsättning för ungdomar genom att erbjuda feriejobb.
- Förutsättningarna var annorlunda i år då vi fått anpassa oss en hel del med anledning av Coronapandemin, säger Barbro. Men våra feriejobbare har gjort ett fantastiskt jobb med att engagera och aktivera barnen i våra områden och ge dem ett kul och minnesvärd sommarlov.

sommarskoj 2020 bild1.jpg

sommarskoj 2020 bild2.jpgsommarskoj 2020 bild4.jpgsommarskoj 2020 bild5.jpg

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext