Sök

Nytt konstverk har tagit plats i Orrholmsgaraget

2020-11-10 Orrholmsgaraget är en plats där konsten får ta utrymme och nu har ett nytt konstverk föreställande gamla Orrholmen tagit plats i garaget.

Målning Orrholmsgaraget.jpg

Konstverket som är en väggmålning på 23 meter är skapat av konstnären Richard Wennberg. Målningen är en illustration av hur Orrholmen såg ut i början av 1900-talet och innehåller bland annat sågverk och arbetarbostäder.

Det är många som har reagerat på och kommenterat konstverket, något som konstnären själv kan intyga.

- När man står och målar så här på en offentlig plats blir det naturligt att folk stannar och frågar vad man håller med men många har varit positiva till målningen, berättar Richard Wennberg.

Förutom en pratstund med förbipasserande har Richard också bjudit in till delaktighet i målningen.

- En del barn som gått förbi och varit nyfikna har fått vara med och måla lite vilket de har tyckt varit roligt.

Namnförslag från hyresgäster 

När konstverket var klart bjöd KBAB in sina hyresgäster att lämna in namnförslag på vad målningen skulle heta. Bovärdarna på området agerade jury och utsåg det vinnande bidraget som blev ”Det var då det”, inlämnat av Rigmor Gustavsson som tack för sitt bidrag får en tavla målad av Richard. 

Konstverket, som nu alltså heter ”Det var då det”, invigdes av KBAB:s vd Carin Skarman den 5 november tillsammans med konstnären Richard Wennberg och bovärden Gunnar Breitkreuz.

Carin, Richard, Gunnar_webb.jpg

Från vänster: Carin Skarman, vd KBAB, Richard Wennberg och Gunnar Breitkreuz, bovärd på Orrholmen. 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext