Sök

Första spadtaget till parkeringshus på Kanikenäsbanken

Arbetet med ett nytt parkeringshus på Kanikenäsbanken är igång. Torsdagen den 12 september tog KBAB tillsammans med Peab Bostad AB det första spadtaget.
- Att få stå här idag och få ta det här symboliska spadtaget, känns stort, säger Andreas Pettersson, styrelseordförande, KBAB.

första spadtaget parkeringshus mindre.jpg

KBAB har köpt byggbar mark av Peab Bostad AB på Kanikenäsbanken och planerar för byggnation av ett hus med totalt ca 130 lägenheter.
- Det är ett led i att nå vårt mål om att bygga 150 nya lägenheter varje år och att vara med där nya bostadsområden växer fram i staden, säger Carin Skarman, vd på KBAB.

I markaffären ingår även att bygga ett parkeringshus i området. Detta görs i ett bolag som ägs gemensamt av Peab Bostad AB (75 %) och KBAB (25 %). Parkeringshuset planeras att bli fyra våningar högt och innehålla drygt 350 parkeringsplatser.
- När vi bygger lägenheter är det också viktigt att vi ser till att det finns parkeringsplatser, säger Carin Skarman. Parkeringshuset kommer även bidra till områdets utveckling eftersom fler än våra egna hyresgästerna kommer att kunna nyttja det.

Parkeringshuset beräknas stå färdigt under första halvåret 2020. Det finns även möjlighet att bygga på två våningar i framtiden om behovet av parkeringar ökar.

Bilden: Tillsammans tog KBAB och Peab Bostad AB det första spadtaget. Från vänster Andreas Pettersson, styrelseordförande, KBAB, Lars Brandelius, avdelningschef fastighetsutveckling, KBAB, Carin Skarman, vd, KBAB, Thord Tärnbrandt, distriktschef, Peab Bostad, samt Sam Carlsson, arbetschef, Peab i Karlstad.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext