Sök

Corona/Covid-19

Det är viktigt att vi alla är försiktiga och hjälps åt för att viruset inte ska spridas. Vi som arbetar på KBAB träffar väldigt många människor, både i era hem och när vi får besök till vår Bobutik och våra bovärdskontor. Det tycker vi förstås är trevligt. Men i en pandemi är det viktigt att vi gör vad vi kan för att minimera och förebygga smittspridning. Vi behöver er hjälp med det. Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer om coronaviruset. Här hittar du information om vad du som hyresgäst och vi som personal kan tänka på för att undvika smitta.

Nya restriktioner för att minska smittspridning av covid-19

Värmland har från och med den 12 november nya lokala smittskyddsrekommendationer, eftersom smittspridningen i samhället ökar oroväckande. Vi har tidigare vidtagit åtgärder för att vi tillsammans med dig som hyresgäst ska hjälpa till att hejda smittspridningen. Nu skärper vi dem ytterligare.

Åtgärder som påverkar dig:

  • När KBAB ska utföra en åtgärd hos dig som hyresgäst, får du inte vara hemma under besöket. Vi hör av oss till dig inför besöket och säkerställer att du kan lämna bostaden medan vi utför jobbet. Vid akuta åtgärder, vill vi helst att du lämnar lägenheten. Är det inte möjligt ska du vara i ett annat rum än det rum där arbetet pågår. Finns inget annat rum att tillgå ska avstånd om minst två meter hållas. Med akuta åtgärder menas sådant som vi anser vara fara för fastigheten, om det är strömlöst, trasig kyl eller frys eller liknande. Det är alltid bovärden som avgör vad som är ett akut ärende.
  • Om du är sjuk, avboka besök av KBAB/entreprenör. Vi kommer naturligtvis vid akuta ärenden även om du är sjuk. Men tänk på att meddela oss så att vi kan förbereda oss på bästa sätt för att inte smittas och sprida smitta vidare.
  • Gör dina ärenden till KBAB digitalt om det är möjligt. På Mina sidor kan du hantera en del av det som rör ditt boende. 
  • Vi tar endast emot bokade besök på våra bovärdskontor och i vår Bobutik. Du når oss fortfarande som vanligt på telefon och mail.
  • Vi pausar alla fysiska visningar av lediga lägenheter och jobbar istället med planritningar och bilder för att visa hur lägenheterna ser ut. 
  • Vi pausar alla hyresgästaktiviteter inomhus i våra trygghets- och plusboende. De aktiviteter som ordnas, sker utomhus.
  • Vi ställer tillfälligt in de planerade arbeten som inte är akuta. Vi tar i de fallen kontakt med dig.
  • Om Coronaviruset får stor spridning kan det bli tillfällig personalbrist på grund av sjukdom. Vi ber dig då ha överseende med att vi måste prioritera och att det kan dröja längre än normalt innan du får hjälp med en åtgärd eller i din kontakt med oss.


Besluten gäller tillsvidare. Vi följer rekommendationerna och det kan komma att påverka kommande beslut.

Följ löpande information på Karlstads kommuns hemsida

Vi på KBAB följer utvecklingen noga för att hålla oss uppdaterade när det gäller Corona-viruset. På kommunens hemsida finns mer utförlig information om hur man kan agera om man känner oro kring utvecklingen eller bara vill få mer information.

Tvätta händerna ofta! Och följ rekommendationer som anges på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in english, somali, arabic, dari

Frågor om Corona: ring 113 13 eller besök www.folkhalsomyndigheten.se

Här hittar du kontaktuppgifter till oss

 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext