Sök

Vi hjälps åt att skydda varandra i Corona-tider

INFORMATIONEN UPPDATERAD 18 MAJ
Det är viktigt att vi alla är försiktiga och hjälps åt för att viruset inte ska spridas. Vi som arbetar på KBAB träffar väldigt många människor, både i era hem och när vi får besök till vår Bobutik och våra bovärdskontor. Det tycker vi förstås är trevligt. Men i en pandemi är det viktigt att vi gör vad vi kan för att minimera och förebygga smittspridning. Vi behöver er hjälp med det.

Gör dina ärenden till KBAB digitalt 

På Mina sidor kan du hantera en del av det som rör ditt boende. Behöver du komma i kontakt med oss önskar vi att det sker via telefon eller e-post. 

Stänger för drop-inbesök

Från och med tisdagen den 17 mars stänger vi våra bovärdskontor, cafélokaler och Bobutik för drop-inbesök. Vi genomför fortfarande bokade besök vid behov. 

Lämna in nyckel eller håll avstånd vid arbete i hemmet

För att minska risken för smittspridning är det viktigt att vi håller avstånd till varandra. Om du har möjlighet att lämna in en nyckel till oss så att vi kan utföra arbetet när du ändå inte är hemma är det ett bra sätt att få arbetet utfört samtidigt som vi håller avstånd. Detta kommer du överens om tillsammans med din bovärd och du lämnar i så fall in nyckeln, tydligt märkt med ditt namn, i brevinkastet vid bovärdskontoret. 

Har du inte möjlighet att göra enligt ovan är det viktigt att du håller avstånd när vi kommer hem till dig och då befinner dig i ett annat rum eller minst på två meters avstånd om fler rum inte finns. 

Om du är sjuk, avboka besök av KBAB/entreprenör

När vi behöver komma in i din bostad för att genomföra en åtgärd eller besiktning ber vi dig meddela om du eller någon i din familj är förkyld eller har hosta, feber och andningsbesvär. Då bokar vi om och hjälper dig längre fram. Vi kommer naturligtvis vid akuta ärenden som tex vattenläcka eller elfel även om du är sjuk. Men tänk på att meddela oss så att vi kan förbereda oss på bästa sätt för att inte smittas och sprida smitta vidare.

Telefontider och andra kontaktvägar till Bobutiken

Då vi stänger för drop-inbesök i Bobutiken är de bästa att istället kontakta oss via telefon. Vi tar emot samtal till Bobutiken mellan kl. 10.00-12.00, 13.00-15.00 måndagar-torsdagar. På fredagar har vi öppet kl. 10.00-12.00. Du kan också mejla oss på kbab.bobutiken@karlstad.se  eller chatta med oss. Läs mer om chatten på den här sidan. 

Vi pausar våra ordinarie aktiviteter

Vi pausar våra aktiviteter i våra trygghets- och plusboende. Det beror dels på att minska smittspridningen, men också för att vi kan behöva planera om vår verksamhet om många av våra medarbetare måste stanna hemma från arbetet.

En del av planerade arbeten ställs in

Vi ställer tillfälligt in en del av de arbeten som inte är akuta, som vi på KBAB har planerat under den närmsta tiden. Vi tar i de fallen kontakt med dig. 

Risk för personalbrist

Om Coronaviruset får stor spridning kan det bli tillfällig personalbrist på grund av sjukdom. Vi ber dig då ha överseende med att vi måste prioritera och att det kan dröja längre än normalt innan du får hjälp med en åtgärd eller i din kontakt med oss.

Följ löpande information på Karlstads kommuns hemsida

Vi på KBAB följer utvecklingen noga för att hålla oss uppdaterade när det gäller Corona-viruset. På kommunens hemsida finns mer utförlig information om hur man kan agera om man känner oro kring utvecklingen eller bara vill få mer information.

Tvätta händerna ofta! Och följ rekommendationer som anges på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in english, somali, arabic, dari

Frågor om Corona: ring 113 13 eller besök www.folkhalsomyndigheten.se

Här hittar du kontaktuppgifter till oss

Informationen ovan gäller tills vidare.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext