Byggnation på Tullholmen är igång efter ett första spadtag

Torsdagen den 23 maj togs det första spadtaget för KBAB:s senaste nyproduktion, ett flerfamiljshus och en förskola på Tullholmen.

Huset som nu ska byggas har en planerad inflytt årsskiftet 2025/2026 och kommer innehålla 54 lägenheter fördelat på 18 ettor, 30 tvåor och 6 treor med ett storleksspann på cirka 27-73 kvadratmeter. Materialvalen blir stilrena med genomgående ljusa väggar och parkett. Badrummen har kaklade väggar och golv i klinker.

- Det är kul att KBAB är med och blir en del av det området som växer fram här, säger Tomas Riste, styrelseordförande på KBAB.

Området Tullholmen är en relativt ny stadsdel i Karlstad som erbjuder ett fantastiskt läge med naturen och vattnet inpå knuten samtidigt som det har närheten till Karlstads citykärna med all den puls och service som finns där.

Fem personer tar ett spadtag i en grushög.

Första spadtaget togs av Tomas Riste, styrelseordförande KBAB, Carin Skarman, vd KBAB, Anders Tallgren, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Lars Brandelius, avdelningschef fastighetsutveckling KBAB och Christer Lund, vd Consto.