Barn som leker på ett lok

Invigning av Hagaborgs förskola

Under torsdagseftermiddagen invigde Hagaborgs förskola sina nya lokaler på ett alldeles unikt sätt när ett egenbyggt lådbilslok fick rulla över bandet. Barnen bjöd på sång och underhållning.

Förskolan, med tåginspirerande avdelningsnamn, har flyttat in i de två första våningarna i ett av våra nybyggda hyreshus. Den nya förskolan har kapacitet för åtta avdelningar med plats för 144 barn.

Den 3500 kvadratmeter stora utemiljön genomsyras av mycket grönska där flera stora träd fått stå kvar och nya planterats. Genom vatten och vattenbanor kan barnen upptäcka, utforska och vara kreativa. Förskolans placering ger en skyddad utemiljö och vetter mot en anslutande park som tillåter ytterligare pedagogisk aktivitet. På gården finns även en bandy-/och fotbollsplan.

– Det har varit ett spännande projekt, bland annat för att vi byggt i trä. Det känns också väldigt bra att vi kan vara med och bidra till en ännu bredare samhällsnytta till karlstadsborna än att bara bygga bostäder, säger Carin Skarman, VD.

I de två husen som vi bygger ryms det alltså 78 lägenheter och en förskola. De första 29 lägenheterna som ligger i samma hus som förskolans lokaler är under uthyrning. Storleken på lägenheterna varierar men har gemensamt att det är ljusa lägenheter med fina materialval och med balkong eller terass.

Foto: Amanda Karlsson

Hagaborgs förskola
invigning av Hagaborgs förskola
Hagaborgs förskola