Sök

Hemvägen och Plintgatan

Hemvägen/Plintgatan består av 23 tegelröda trevåningshus med natur och elljusspår inpå knuten. Området ligger mycket lugnt och lummigt med mysiga gårdar som i stort sett är bilfria då det endast är tillåtet att åka in för att lasta i och ur. Här finns flera stora lekparker, mycket grönytor, vackra planteringar och utsmyckningar på fasaderna som ger husen karaktär.

Från Hemvägen tar du dig direkt ut i skogen på en joggingtur eller härlig bärplockningspromenad. Stora fotbollsplaner, idrottshall och skolor i närheten gör också området mycket barnvänligt. Här är också mycket nära till Våxnäs centrum med livsmedelsbutiker, vårdcentral, folktandvård, bibliotek med mera.

På Hemvägen 1 finns fyra radhus med egen ingång. Övriga hus består av lägenheter om 1-5 rum och kök på tre våningar. Hiss saknas. Parkeringsplats med eller utan motorvärmare finns i anslutning till bostadshusen liksom ett antal garage. Förråd ligger i källaren på respektive fastighet. Väl utrustad tvättstuga med individuell tvättdebitering finns att tillgå i den egna eller intilliggande fastigheten. Dessutom finns en grovtvättstuga i området.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Vardagsrum har parkettgolv som standard och plastmatta i övriga rum. Badrummen är kaklade och förberedda för ev egen tvättmaskin. Köken har nya skåpsluckor (utom Hemvägen 2-14). Spiskåpa med belysning är monterad över spis. I de flesta trerummare och större finns plats för egen diskmaskin.

Alla lägenheter har balkonger med undantag från en del smålägenheter. Lägenheterna i markplan har uteplats.

Plusboende

Hemvägen/Plintgatan ingår i vårt koncept plusboende. Läs mer om plusboende.

Fakta om husgruppen

Antal lägenheter

  • Ettor: 117
  • Tvåor: 70
  • Treor: 264
  • Fyror: 51
  • Femmor eller större: 22

Omflyttningar per år

Under de senaste tolv månaderna har det skett 15 omflyttningar i den här husgruppen.

Antal val av denna husgrupp

1496 personer har för nävarande den här husgruppen i något av sina lägesval.

Exempel på lägenhetsritningar

Hemvägen och Plintgatan.pdf
 
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext