Sök

Orrholmen

Orrholmen bjuder på ett av Karlstads finaste bostadsområden, byggt på en grönskande udde med Vänern på ena sidan och Mariebergsviken på den andra. Här finns vida parker, egen badplats, båthamn, motionsspår, lekplatser mellan husen och gäddor i vassen.

Här finns också Orrholmens IP med fotbolls- och rugbyplan, skola, lekplatsen Orrleken och närhet till gymnasieskola och restaurang. På andra sidan vattnet ligger Mariebergsskogens nöjespark och bara 1,5 km bort ligger Karlstads centrum dit du tar dig på fina cykel- och promenadvägar.

Förutom sitt natursköna läge är Orrholmen ett bra exempel på en behaglig och trafiksäker bostadsmiljö. Ett parkeringsdäck är uppfört mellan de två raderna av höghus och inrymmer en enkelriktad gatuslinga för att nå de inhägnade garageplatserna. Området ovanpå garagedäcket är parkområde med bland annat trevliga uteplatser till alla marknära lägenheter. Sammantaget gör det Orrholmen till ett mycket barnvänligt område. På Orrholmsgatan, lite närmare staden hittar du fler nybyggda höghus. Här hittar du även de mycket omtalade lägenheterna som ligger på vattnet.

På Orrholmen hittar du lägenheter som faller de flesta i smak, från klassiska lägenheter i höga trapphus till det riktigt sjönära i kvarteret Sjögången där du kan bo i en lägenhet på vattnet. Då ingår även en båtplats i hyran. Stora grönområden och riktigt sjönära är de ord som bäst beskriver Orrholmen.

Plusboende

Orrholmen är en del av det som kallas plusboende, med egna plusbovärdar som bland annat anordnar aktiviteter för de som bor i området. Läs mer om plusboende.

Husgrupper

Läs mer om husgrupperna på Orrholmen genom länkarna nedan:

Husgrupp Radhus Hiss Handikapp-
vänligt
Individuell mätning
av el och vatten
Babordsgatan 1 (Seglet)   X X X
Orrholmsgatan land   X X X
Orrholmsgatan vatten – flytande lägenheter X     X
Styrbordsgatan och Babordsgatan   X X  
Västra raden X      
Östra raden     X  


Besök gärna Karlstads kommuns webbplats www.karlstad.se för aktuell information om kommunikationer, skolor och barnomsorg.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext