Sök

Klara

Klara ligger ett stenkast norr om centrum, på andra sidan Klarälvens ringlande älvfåra. Ett utmärkt område om man vill bo centralt men ändå lugnt. Här finns parker och grönområden att koppla av i, men också närhet till Värmlandsoperan och fotbolls- och friidrottsarenan Tingvalla som ligger i området.

Fastigheterna består av ett kulturmärkt sekelskifteshus och två vita tegelhus. Sekelskifteshuset med sin gula fasad och charmiga detaljer ligger vänt mot Klaraparkens ena hörn och har en egen liten innergård på baksidan med möblerad berså. Båda tegelhusen ligger med baksidan mot den lugna innergården medan ett av dem också ligger mycket vackert utmed Klarälvens strand. De högst belägna lägenheterna ligger här på 6:e våningen, vissa med en härlig utsikt över vattnet.

Inne på den lummiga innergården mellan husen finns både gräsmatta, bord och parkbänkar samt en stor odlingsyta som delvis sköts av de boende. Parkeringsmöjligheter finns i ett centralgarage om du bor hos KBAB. Hiss finns på Sandbäcksgatan 7–9. Tvättstuga finns på Södra Klaragatan 2 och Södra Klaragatan 4. Alla entréer har kodlås.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Balkong finns till nästan alla lägenheter med undantag från Södra Klaragatan 2 A samt lägenheter om 1 rum o kokvrå på Sandbäcksgatan 7–9. Vardagsrummen har parkettgolv med undantag för de mindre lägenheterna som har plastmatta.

Fläktkåpa med belysning är monterad över spis på Sandbäcksgatan 7–9 och Södra Klaragatan 2. De större lägenheterna på Sandbäcksgatan och Södra Klaragatan 2 har dessutom grovkök (förutom de som är byggda 1997).

Alla lägenheter på plan 2 på Sandbäcksgatan 7–9 är nybyggda 1997 då KBAB flyttade sitt huvudkontor. Dessa lägenheter har kaklade badrum, klinkers i hall och parkett i sovrum och vardagsrum.

Användningen av tvättstugan debiteras individuellt varje månad.

Fakta om husgruppen

Antal lägenheter

  • Ettor: 26
  • Tvåor: 9
  • Treor: 13
  • Fyror: 7
  • Femmor eller större: 6

Omflyttningar per år

Under de senaste tolv månaderna har det skett 4 omflyttningar i den här husgruppen.

Antal val av denna husgrupp

1823 personer har för nävarande den här husgruppen i något av sina lägesval.

Exempel på lägenhetsritningar

Klara.pdf
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext