Sök

Plusboende

Plusboende

I bostadsområdena Rud, Gruvlyckan, Hemvägen, Orrholmen och Gripen har vi utökat våra bovärdsteam med plusbobovärdar. De sköter trapphusstädningen, anordnar aktiviteter i området och har möjlighet att ge lite extra hjälp och stöd åt de boende som behöver det.

Plusbovärdarna arbetar för att ge KBAB:s boende ett tryggare och trivsammare boende. Konceptet vänder sig till alla åldrar och innefattar aktiviteter av olika slag. Både för att bryta ensamhet och för att skapa en större gemenskap i bostadsområdet.

Aktiviteter och samvaro

Tillsammans med de som bor i området anordnar plusbovärdarna olika aktiviteter och naturliga mötesplatser. På området finns en cafélokal där hyresgäster till exempel kan träffas för att pyssla, spela bingo eller äta  mysfrukost tillsammans. Aktiviteterna är öppna för alla i området.

Stöd och hjälp

Om du som hyresgäst blir tillfälligt sjuk eller av andra orsaker inte kan uträtta vissa saker själv, kan plusbovärdarna ge dig hjälp och stöd med det. De kan också hjälpa till med att förmedla kontakter av olika slag och tar sig gärna tid för en pratstund med den som behöver det.

Hur söker jag?

Lägenheterna söker du som vilken annan lägenhet som helst. Registrera dig på Mina sidor och gör en intresseanmälan på lediga lägenheter när de läggs ut på hemsidan. Kontakta gärna Bobutiken om du har frågor eller vill ha hjälp.

Läs mer i våra verksamhetsberättelser

Varje plusboende skriver en verksamhetsberättelse, där vi sammanfattar verksamheten under det senaste året. Du hittar verksamhetsberättelserna här.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext